• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Министър Николай Нанков инспектира свлачищата на АМ „Люлин“ и съоръженията при 20-ти и 37-ми км на АМ „Тракия“

Министър Николай Нанков инспектира свлачищата на АМ „Люлин“ и съоръженията при 20-ти и 37-ми км на АМ „Тракия“

/КРОСС/ По разпореждане на министъра 10 машини помагат в Мизия

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков инспектира свлачищата при 7-ми и 9-ти километър на автомагистрала „Люлин“. В последните дни укрепителните дейности при 9-ти км бяха преустановени заради интензивните валежи. Те бяха предприети поради активизираните свлачищни процеси след дъждовете и снеготопенето в началото на март и от тогава движението в посока Перник се осъществява двупосочно в платното за София.

В момента пътноподдържащата фирма изпълнява дренажни работи по отводняването на ската. За укрепването му се извършва терасиране като са оформени три стъпала (берми), които ще бъдат бетонирани. След като завършат тези дейности ще се направи преоткосиране на ската и ще се поставят мрежи и анкери. С изпълнението на всички необходими дейности ще се ограничи опасността от нови срутвания на скална маса, заради които движението по магистралата се спира и се създават неудобства за шофьорите.

                   

Министър Нанков провери и състоянието на съоръжението при 20-ти км на АМ „Тракия“. От утре започва обследване и проектиране за реконструкция на стълбовете на моста (долното строене). Всички дейности ще се изпълняват без ограничаване на движението и до края на лятото на автомагистралата няма да се извършват ремонтни дейности. До десетина дни ще бъде пуснат и моста при разклона за Костенец, част от пътен възел „Мухово“ на АМ „Тракия“.

Инспектирано бе и съоръжението при 37-ми км на АМ „Тракия“. В неделя екипи на пътноподдържащата фирма работиха за отбиване на водите, които идваха от преливника на микроязовира край Ихтиман и имаше опасност да подкопаят основите на виадукта. Директорът на пътноподдържащата фирма „Автомагистрали“ Стоян Беличев посочи, че в момента се работи по укрепване на фундаментите и до два месеца предвидените дейности ще приключат. Преминаването по съоръжението е безопасно.

                   

В момента, по разпореждане на министъра на регионалното развитие и благоустройството, над 10 машини на АПИ и на пътноподдържащите фирми помагат на Мизия за по-бързо справяне с тежката обстановка след интензивните дъждове в района през последното денонощие. До края на деня броят им ще достигне около 30. Екипи на агенцията и на пътноподдържащите фирми ще съдействат на Мизия за почистване на уличната мрежа и на общинските пътища от калната маса и за възстановяването на банкетите край пътя, отнесени от проливните дъждове.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.