• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Банка ДСК и Експресбанк с награди за най-крупен корпоративен партньор на SOS Детски селища България

 Банка ДСК и Експресбанк с награди за най-крупен корпоративен партньор на SOS Детски селища България

/КРОСС/ На официална церемония, която се състоя на 12 февруари 2019 г. в Централния военен клуб в София, Сдружение SOS Детски селища България раздаде за трети път годишните си награди „Едно семейство", с които организацията отличава своите най-лоялни, щедри и дългогодишни партньори и съмишленици.
Основание за специалната награда, връчена на всяка от двете банки, е подкрепата им за сдружението, насочена към подпомагане на деца и младежи в риск, и осигуряване на равен старт и по-добър живот за тях.

Партньорството на Банка ДСК с SOS Детски селища България датира от края на 2010 г., като общата сума, дарена за времето до 31.12.2018 г. възлиза на близо 2 175 000 лева. Част от нея са дарения, набрани чрез банкоматите на банката, друга част е ежегодното корпоративно спонсорство от страна на банката за две SOS приемни семейства, а трета представляват лични дарения на служителите.

Партньорството на SOS Детски селища с Експресбанк датира от края на 2017 г., като само за една година са набрани близо 450 000 лв. Част от средствата са предоставени от Експресбанк, а останалите постъпват като дарения през банкоматите на банката. Набираните суми през АТМ устройствата на Експресбанк са сравнително устойчиви - около 30 000 лв. месечно и се използват за покриване на нуждите на 532 деца и младежи, обхванати във всички програми и проекти на сдружението.

Наградите за най-крупен корпоративен партньор бяха връчени от Веселин Комитов, Заместник-председател на УС на SOS Детски селища България, а Главният изпълнителен директор на Банка ДСК Виолина Маринова беше изключително щастлива да приеме наградите от името на двете банки.

„Както знаете, през миналия месец Банка ДСК придоби Експресбанк. Радвам се да заявя, че подкрепата ни за SOS Детски селища е само една от пресечните точки в дейностите на двете институции - доказателство за общите ни ценности, които вярваме, ще поставят здравата основа на общото ни успешно бъдеще. От името на двете институции благодаря за наградите, които приемаме като искрено признание за успешното партньорство със SOS Детски селища, чрез което подкрепяме дейностите и проектите на сдружението. Ние в банковия сектор говорим за ефективност на дейността и възвръщаемост на инвестициите, но не мисля, че има по-стойностна от ефективността на подкрепата, оказана за нуждаещ се, или от възвръщаемостта на инвестицията в доброто и бъдещето, които ние реализираме заедно с Вас, скъпи партньори и приятели от SOS Детски селища", заяви г-жа Маринова при приемането на наградите.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.