• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Каракачанов и „Азбукари“ представиха образователна игра по история

Каракачанов и „Азбукари“ представиха образователна игра по история

/КРОСС/ По покана на заместник-председателя на Народното събрание и председател на ВМРО Красимир Каракачанов в парламента гостува група от сдружение „Азбукари". Председателката на сдружението Цвета Кирилова, учители от различни училища и деца от 144-о училище в столицата представиха новия образователен проект на сдружението, носещ името „Букварино".
Красимир Каракачанов отбеляза, че в последния работен парламентарен ден всички народни представители са получили като подарък по един комплект от играта, за да могат със своите деца, внуци и близки да си припомнят славната българска история, а дори и да научат нещо ново.
Той определи инициативата като патриотична, а фактът, че това се прави от малки българчета, би трябвало да стимулира депутатите в парламента да бъдат поне на тяхно ниво на историческа грамотност.
Играта е иновативен начин да се разкажат исторически събития чрез карти, на които присъстват 60 забележителни български личности и буквите от родната азбука. Така децата ще научат и все по-често ще употребяват думите „родолюбие", „България", „патриот". Според присъстващите преподаватели тази занимателна игра трябва да влезе не само в българския дом, но и във всяко училище.
Помагалото „Букварино" е подходящо за всички деца и техните учители. Полезно е за обучение на чужденци и етнически малцинства, за да придобият знания по български език и история. Тя може да се използва в училища, детски школи, градини и библиотеки, твърдят създателите на проекта.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.