• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

606 бежанци, от които 241 деца и 11 бременни жени, акостираха в Сицилия

606 бежанци, от които 241 деца и 11 бременни жени, акостираха в Сицилия

/КРОСС/ Кораб на мигранти акостира в Сицилия със 606 бежанци на борда. Корабът отпътувал от либийския бряг преди по-малко от два дни, съобщава BBC, цитирана от news.bg.

Бежанците са граждани на около 20 различни държави в Африка и Близкия Иток. Групите за спешна помощ казаха, че на борда е имало 241 деца и 11 бременни жени.

Много от жените, които идват от южната част на Сахара в Африка са съобщили, че са преживяли сексуално насилие. Голяма част от мигрантите като цяло са недохранени.

Петдесет души са избягали в Либия от разкъсана от войни Сирия. Но по-късно насилието поразило и Либия.

Потокът от нелегални имигранти към Южна Европа през Средиземноморието е доста под равнището от 2016 г. Все пак Италия се бори да се справи, тъй като повечето мигранти сега поемат опасния централен средиземноморски маршрут от Либия.

Сред сирийците, пътували на борда на спасителния кораб "Водолей", има цели семейства и две жени в деветия месец от бременността, които съвсем скоро трябва да родят.

Сега корабът е в Палермо, където мигрантите са изправени пред дълъг процес на проверка, за да определят кой от тях може законно да поиска убежище.

Страните на произход на мигрантите включват Египет, Судан, Еритрея, Мали, Кот д'Ивоар, Гвинея Бисау, Нигерия, Гана, Гамбия и Йемен.

От организацията SOS Mеditerranее съобщиха, че в процентно съотношение спасените деца от този кораб са най-много досега. На кораба е имало около четири деца на всеки 10 мигранти.

"Те бягат от хаоса и общия климат на несигурност и насилие в Либия", каза председателят на групата за помощ Франсис Валат.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.