• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Пет русначета с гастрит в лагера във Влас, няма епидемия

Пет русначета с гастрит в лагера във Влас, няма епидемия

Бургас /КРОСС/ Пет са болните русначета от спортно-оздравителния лагер "Мистрал 2" в Свети Влас, епидемия няма. Това съобщиха от Регионалната здравна инспекция в Бургас след извършена проверка на 31 юли. Там получили анонимен сигнал за десетки деца от лагера, заразени с вирус.
Междувременно новината за епидемия съобщи руски сайт, цитирайки името на една от спортните ръководители на руските деца.
24 часа научи, че министерството на туризма веднага е изпратило запитване до Министерството на здравеопазването и РЗИ - Бургас.
От получената информация ставало ясно, че се касае за 5 деца, които са били прегледани от медицински служители заради стомашно-чревни оплаквания. Иззети са проби и се очакват резултатите, но първоначалното заключение е, че 3 от децата са с диагноза гастрит, а други 2 - гастродуоденит.
Към момента наличната информация показва, че разпространените по-рано в медиите твърдения за „епидемия" категорично не отговарят на истината, съобщават от министерството на туризма.
От РЗИ Бургас уточняват, че в комплекс „Мистрал" 2 в Свети Влас почиват 360 деца и придружители, от които 90 от Молдова, 40 от Украйна, 30 от Полша и 200 от Русия. Осигурено е 24 часово медицинско обслужване от „Амбулатория за групова практика за специализирана медицинска помощ" по Ортопедия и травматология д-р Стоян Христов. 25 деца от Русия се обслужват от „Амбулатория за индивидуална практика за специализирана медицинска помощ" по Кардиология и вътрешни болести д-р Иванка Каменова в хотел „Панорама дриймс", Свети Влас.
Групата от Русия е пристигнала на 27.07.2015 г. със самолет и ще почива до 10.08.2015 г.
На 31.07.2015 г. са прегледани от двете практики 5 деца по повод оплаквания от повръщане, като на 3 е поставена диагноза гастрит, а на 2 от децата гастродуоденит. С бързи тестове са изследвани 2 от заболелите деца за ротавирус и норовируси - резултатите са отрицателни. За микробиологично изследване са взети материали от болните деца, съобщава "24 часа".

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.