• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Близо 30 деца в Западна Украйна припаднаха, молейки се за мир

Близо 30 деца в Западна Украйна припаднаха, молейки се за мир

/КРОСС/ 26 деца, ученици от средното училище в с. Ожидов в Лвовска област в западната част на Украйна, припаднаха по време на молебен пред иконата на Божията майка, която вече дълго време е достъпна за поклонение за жителите на областта. В резултат от инцидента шест деца са настанени в болница.

В украинското село Ожидов, където през 2007 г. се случи голяма железопътна катастрофа, в резултат на която се преобърнаха 15 цистерни с отровния жълт фосфор, днес по време на утринната молитва за мир и спокойствие в Украйна учениците започнаха да припадат един след друг. Както съобщи украинския портал „Вести“, шест деца са били хоспитализирани. Учениците се оплаквали от гадене, виене на свят и болки в корема. При някои от тях рязко се повишило кръвното налягане.

„Нашите деца са в лошо здравословно състояние след фосфорната катастрофа. Започнаха да се раждат бебета с вродени аномалии, а при възрастните все по-често откриват тумори. Много хора се оплакват от болки в гърлото, мигрена и високо кръвно. Но сега навсякъде околната среда е замърсена. Между другото, след катастрофата в селото се увеличи раждаемостта“, коментира ситуацията завеждащата местния медицински пункт Анна Голубковская.

Както отбелязват „Вести“, лекарката не свързва масовия припадък на децата със събитията отпреди осем години. Голубковская смята, че липсата на чист въздух в тясното помещение, в което са били учениците, е причината за влошаването на здравето им. Все пак обаче, в инцидента тя вижда „лош“ знак.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.