• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Моника Динева към кмета: Как се правят изчисленията на „такса смет” в община Казанлък?

Моника Динева към кмета: Как се правят изчисленията на „такса смет” в община Казанлък?

/КРОСС/ Общинският съветник на БСП Моника Динева настоява кметът на Казанлък да обясни ясно на юридическите лица в общината как е определен размера на такса битови отпадъци на един съд за една година.

„Преди 10 месеца по предложение на кмета местният парламент е изменил Наредба № 26 за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги, но в нея няма посочен размер за предприятията. Кой и въз основа на кои нормативни документи е изготвил матрицата - този въпрос задавам на кмета, тъй като казанлъшките фирми бяха неприятно изненадани от индивидуалните изчисления тази година.", коментира Динева. Според нея предприемачите искат реален отговор, а не „просто такава е матрицата", а и предстои скоро отново да се разглежда план-сметката за сметосъбиране, сметоизвозване и третиране на твърди битови отпадъци. Въпросите на фирмите, които смятат, че „таксата смет" е твърде висока, Динева е обединила в питането си към кмета така:

1.Кой и въз основа на кои нормативни документи е изготвил утвърдената от Вас матрица? Моля, да посочите параметрите, включени в матрицата, на база на които се правят индивидуалните изчисления.

2. Как е определен размера на такса битови отпадъци на един съд за една година след като в Решение № 303/30.11.2016 г. няма посочен такъв размер?


Областен съвет на БСП - Стара Загора

Четете Новините тук: http://www.bsp-obls-starazagora.org/и в социалната мрежа: Областен съвет на БСП-Стара Загора 
ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.