• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 22°C

Тома Биков за изгонения дипломат: Действията на Русия са реципрочни

Тома Биков за изгонения дипломат: Действията на Русия са реципрочни

/КРОСС/ В отношенията между България и Русия няма промяна и добронамереността между двете страни остава валидна. Този коментар направи депутатът от ГЕРБ Тома Биков на фона на новината, че Русия обяви дипломат от българското посолство в Москва за персона нон грата.

По-рано от външното ни министерство съобщиха, че действието е на принципа на реципрочността заради руския дипломат в София, който бе обявен за персона нон грата в края на октомври 2019 г. до това се стигна, след като руския дипломат бе обвинен в шпионаж. От нашето МВнР уточниха, че отзованият български дипломат е с ранг, равностоен на този на руския.

"Това, което се е случило днес, е реципрочно действие на наше действие във връзка с отзоваване на руски дипломат от България. Доколкото разбрах разговорът в посолството е бил съвсем добронамерено към нашия първи дипломат там. Така че смятам, че отношенията между България и Русия нямат промяна. И общите проекти и добронамереността между двете страни остават валидни. Това е едно реципрочно действие, което руската страна практически е длъжна да направи", обясни пред журналисти в парламента Тома Биков.

По думите му случаят няма връзка с "Турски поток" и няма да попречи на изграждането му.

"Включително и в Германия с германски дипломат беше направено същото действие, когато Германия отзова руски дипломати. И както виждате "Северен поток" не страда от това", заключи той.

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов също коментира, че това са стандартни ответни действия, свързани с експулсирането на главния секретар на руското посолство преди около месец.

Според него няма връзка между случилото се и коментара на руския президент Владимир Путин от вчера, че България протака умишлено изграждането на Турски поток.

"Отношенията на България и Русия трябва да са икономически, с други думи България трябва да си гледа интересите, и от т. нар Турски поток и от евенуталното поемане на строителството на АЕЦ Белене. Винаги трябва да стои въпросът какво печелим ние. Пракитката показва, че от всички тези големи проекти, големи шлемове, и всякакви други измишльотини, България винаги е била губеща, в позицията да купува нещо, което не й трябва или да плаща неустойки. Препоръчвам повече внимание по отношение на бъдещите икономически проекти, останалото от само себе си ще се нареди", каза още Валери Симеонов.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.