• 24 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8323
  •  GBP / BGN 2.2729
  •  CHF / BGN 2.0113
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Забраниха на Доган да влиза в Турция

Забраниха на Доган да влиза в Турция

/КРОСС/Почетният председател на ДПС Ахмед Доган, както и депутатът и медиен магнат Делян Пеевски са с наложена забрана за влизане в Турция. Това пише близкият до властта в Анкара в."Стар"

Турското посолство в София официално потвърди новината за почетния председател на ДПС и депутата Делян Пеевски: "Във връзка с отправени към Посолството на Република Турция питания относно публикуваната от турски медии новина за наложена забрана за влизане в Турция на бившия лидер на Движението за права и свободи (ДПС) Ахмед Доган и депутата Делян Пеевски, бихме искали да потвърдим, че забраната е факт".

Не се изтъкват причините, нито се споменаха за какъв срок е забраната.

Депутатите от Парламентарната група на ДПС не знаят, че Ахмед Доган и Делян Пеевски да са възнамерявали да пътуват до Турция. В кулоарите на парламента депутатът от ДПС Четин Казак коментира лаконично появилата се информация в медиите, че Турция е забранила на почетния председател на ДПС и на депутата Делян Пеевски да пътуват до Турция. В партията очакват да получат официално потвърждение от официален орган дали това е така.

В партията на Ахмед Доган се запознали от медиите с този проблем и първо искат да проверят обстойно дали тази информация е истина и ако да - какви са мотивите за тази забрана.
"Към момента очакваме да получим официално потвърждение от официален орган", подчерта Четин Казак. От ДПС смятат, че единственият източик, на когото може да се вярва и който би дал основание за коментар, е официален акт на компетентен орган.

Казак настоява да не се спекулира, че причина за тази забрана е Коледната реч на Ахмед Доган, която "взе" и главата на Лютви Местан. В нея Доган бе цитиран да казва: "Докато аз бях начело на партията, не позволих на ДПС да бъде пета колона на друга държава".

Пред OFFNews пък говорителката на МвНР Бетина Жотева каза, че не са информирани от турското посолство за случая. Според нея няма практика министерството да бъде уведомявано за налагани забрани български граждани да посещават други държави.

Според турската телевизия Star, мярката срещу Доган е наложена заради "антитурските му позиции след кризата с руския самолет".

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.