• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

ДПС за доклада: Дори климатичните промени може да пречат на ГЕРБ

ДПС за доклада: Дори климатичните промени може да пречат на ГЕРБ

/КРОСС/ В българския език можем да използваме едно конкретно понятие, свързано с двойното положително отрицание - да, да, ама или пък да, бе, да. Това каза на брифинг в Народното събрание председателят на ПГ на ДПС Мустафа Карадайъ по повод доклада на ЕК за изпълнението на Механизма за сътрудничество и оценка, предава „Фокус".

„Преди нас имаше две оценки към доклада, които са от по една дума. Думите са обективен провал", посочи той.

„Ще се позовем конкретно на текстове от доклада и ще се опитаме да направим превод от брюкселски на българския език", коментира Мустафа Карадайъ.

„В уводната част на доклада е казано, че с непрекъснатото политическо лидерство и решимост за постигане на напредък в реформата България би следвало да може да изпълни неизпълнените препоръки в близко бъдеще", обясни той.

„В заключението е казано, че е постигнат значителен напредък по препоръките обаче също окончателните резултати все още престои да се видят", допълни председателят на групата на ДПС.

„Комисията все още не може да заключи, че някой от показателите е изпълнен в задоволителна степен на настоящия етап", каза още той.

Иначе за несвършената работа можело да се намерят много оправдания - дори и климатичните промени могат да пречат на ГЕРБ, според него, да се справят с констатациите, допълва news.bg.

„Оправданията да ги търсим другаде, не в климатичните промени или в ако баба ми беше мъжка", категоричен бе лидерът на ДПС.

С малки изключения от 2009 до сега ГЕРБ управлявали. Все пак Карадайъ призна, че в някои области имало напредък.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.