• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

ФБР: Холивудски звезди и бизнесмени са вкарвали с подкуп децата си в елитни колежи

ФБР: Холивудски звезди и бизнесмени са вкарвали с подкуп децата си в елитни колежи

/КРОСС/ Над 40 души, сред които - холивудски актьори и бизнесмени, бяха обвинени за участие в мащабна незаконна схема за прием в престижни колежи, съобщи Би Би Си. Според властите, обвиняемите плащали подкупи в размер на няколко милиона долара, за да могат децата им да бъдат приети в елитни учебни заведения като Йейл и Станфорд.Сред замесените е звездата от сериала "Отчаяни съпруги" Фелисити Хъфман.

Схемата била ръководена от 58-годишния Уилям Сингър, който във вторник призна вината си. Той се призна за виновен пред съд в Бостън по няколко обвинения, сред които за рекет и пране на пари. Грозят го 65 години затвор и глоба от 1 милион долара.Заговорът е разкрит от ФБР с помощта на свидетели.

Един от тях по досие на дъщеря на холивудска актриса разбира, че е записана в класа по гребане, а той е знаел, че тя никога не се е занимавала със спорт. Друг свидетел разказва, че, разбирайки за намеренията на Хъфман и мъжа й - Уилям Мейси, е влязъл в заговора под прикритие и е записал с камера беседата.

Според следствието актрисата е имала намерение да плати 15 000 долара за фалшификация на документи.Почти всички 40 обвиняеми по мащабното дело са от висшия ешелон на обществото, включително от крупни компании и холивудски актриси.

Една от тях е и актрисата Лори Лафлин, прославила се през 90-те със сериала „Пълна къща". Според съда тя и съпругът й - дизайнерът Масимо Джанули, са имали намерение да платят 500 000 долара подкуп, за да осигурят приемането на децата си в Университета в Южна Калифорния.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.