• 23 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8396
  •  GBP / BGN 2.2656
  •  CHF / BGN 2.0178
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Как да задържим топлината у дома в зимния сезон?

Как да задържим топлината у дома в зимния сезон?
7 начина да запазите дома си топъл в студените месеци

/КРОСС/ Зимата винаги ни изненадва и после ни e студено дори у дома, сметките се покачват и в сезонa на веселбите и празниците, всички сме тъжни, с празни джобове и доста често болни.

Ето няколко съвета от LG, затова как да задържим топлото вкъщи и да улесним живота си през зимата.

Ползвайте умни уреди

Всички уреди на LG са свързани с приложението ThinQ, което ще ви позволи да включите климатика малко преди да се прибрете – така няма да ви е студено първите минути, а и ще спестите от сметката за ток, защото климатикът ще е работил едва няколко минути повече. Можете също да контролирате температурата по всяко време и отвсякъде. 

Оставете слънчевата светлина да влиза

Дори когато ви се струва, че е толкова студено, че никакво слънце не може да помогне, слънцето все пак топли и благодарение на прозорците се получава нещо като „парников ефект“ и топлината остава в дома ви. Така че когато станете, просто вдигайте щори и пердета и оставете слънцето да си върши работата, докато вие вършите вашата.

Пускайте щорите през нощта

След като сте събрали цялата слънчева енергия през деня, пуснете щорите или пердетата, за да я задъжите възможно най-дълго. Ако в дома ви е твърде студено, може дори да помислите за термоизолирани пердета или солидни щори, което ще помогне на топлината да не напуска дома ви.

Изберете енергоспестяващ уред

Уредите, които спестяват най-много енергия са обознаечени с A и плюсове, колкото повече плюсове, толкова по-малко енергия харчат те.

Например климатикът LG PRESTIGE DUAL Inverter е обозначен с A+++, което е най-високият енергоспестяващ клас и ознавава, че с този климатик ще спестявате близо 75% енергия.  

Проверете уплътненията на вратите и прозорците

Най-малкото липсващо оплътнение може да намали топлината в дома ви драстично. Просто запушете всички отвори със силикон или изолационна пяна. Ако имате луфт под входната врата залепете дунапренена лента в него.

Печете коледни сладки 

Да, готвенето също помага за затопляне на пространството. Така от една страна ще имате вкусни десерти за неочаквани гости, а от друга в кухнята ви ще е топло и приятно без да се налага да пускате отоплителните уреди.

Сложете килими

Не само че придават домашен уют и прятно усещане, но килимите служат още за задържането на топлина в стаята далеч по-добре от дървен или керамичен под. Килимът създава естествена изолация и не позволява на топлината да напусне помещението през пода. 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.