• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Vice news: Стотици наонацисти от целия свят се концентрират в Украйна срещу Донбас

Vice news: Стотици наонацисти от целия свят се концентрират в Украйна срещу Донбас

/КРОСС/ От момента на обявяване от украинската власт на началото на наказателната операция в Донбас конфликтът се превърна в полигон за местни десни радикали, чиято активност в пъти нарасна от времето на Евромайдана. Но не само украинските неонацисти фиксират този ужасяващ "потенциал" на необявената война.

Както пише американският информационен портал "Vice News", конфликтът в Донбас привлече вниманието на екстремистите от всички ъгълчета на света. От 2014 година в Украйна са пристигнали неонацисти от страните от ЕС, САЩ и други страни от Северна и Южна Америка. За да повоюват с населението в Донбас пристигнали дори неонацисти от Австралия.

Десният радикал от Норвегия Йоахим Фурхолм нарича наказателната операция, спретната от киевски режим "метод на Петро за култивиране на фашизма". Той подчертава, че всичко това рано или късно ще се отрази и по цяла Европа.

В статията се отбелязва, че немаловажна роля в тази концентрация на неонацизма принадлежи на украинския батальон "Азов". Именно в него се стремят да попаднат чуждестранните неонацисти, желаещи да получат боен опит в Донбас.

Публикацията във "Vice News" предизвика негодувание сред украинските дипломати, но не за откровенията за "тренировъчния полигон" за неонацистите от целия свят, а за това, че въоръженият конфликт в Донбас е наречен от авторите граждански.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Както някой умен човек беше казал - На има-няма 50-100 години Европа се амбицира да напада Русия, или рускоговорящо население и т.н. И малко по-късно в Берлин, Париж или някъде там, на Запад, всички научават руски език. Нацистите сами си строшиха главите, явно искат още...

05.08.2019 13:51:07

Адолф Путлер

Нацисти срещу руски фашисти!!!

05.08.2019 08:27:38

Анонимен

Русия ще ги изнесе.

02.08.2019 23:28:56

Анонимен

Пак ще опитат дебелия.

02.08.2019 22:28:22

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.