• 24 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8323
  •  GBP / BGN 2.2729
  •  CHF / BGN 2.0113
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Преглед на печата за 16 февруари

Преглед на печата за 16 февруари

/КРОСС/ „Труд“

„89% от плодовете и зеленчуците, които ядем, са вносни“. Това показват данни на бранша, цитирани от вестник „Труд“. Стоката, която идва от Сърбия и Македония, се пакетира у нас и се продава за българска на пазара. Изданието предупреждава, че никой не проверява за пестициди доставките от страните извън ЕС, а там приетата допустима норма за остатъци от пестициди е по-висока. Едва 35% от месото в колбасите е наше, уточнява „Труд“.

„Телеграф“

„С морбили са се заразили 21 души, като почти всички случаи са възникнали в детското отделение на болницата в Разлог“, информира „Телеграф“. Там е било прието дете с грипоподобни симптоми. Впоследствие обаче се оказало, че то има дребна шарка. Междувременно заразата се е разпространила и към други 17 пациенти. Пет от децата бяха докарани за лечение в София, допълва изданието.

„24 часа“

„КАТ взема още от най-злите камери“ пише в заглавие на първата си страница вестник „24 часа“. В интервю за всекидневника комисар Росен Рапчев от Пътната полиция е казал, че ще се купят още 84 камери на триноги до края на 2019 г. В момента КАТ разполага с 28. Те засичат по няколко коли, които превишават скоростта, затова шофьорите често ги наричат „зли”. През 2018 г. с камерите на триноги са хванати 180 000 нарушения на скоростта от общо 563 хиляди. Най-много карат с превишена скорост в София-град, както и в областите Велико Търново и Стара Загора, допълва „24 часа“.

„Монитор“

„Само едно от десет жилища у нас е застраховано“, съобщава „Монитор“. Най-често със застраховка са имоти, купени с ипотека, защото банките задължават новите собственици да го направят, поясняват експерти. За сравнение в страните от Централна Европа делът на застрахованите жилища е над 90%. Изводът според експерти е, че българинът обича повече колата си, отколкото дома си, защото с много по-малка сума може да застрахова и жилището си. Възможно е малкият процент застраховани жилища се дължи и на недоверието към финансовия сектор, допълва „Монитор“.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.