• 18 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8315
  •  GBP / BGN 2.2841
  •  CHF / BGN 2.0155
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Каракачанов: Българските правителства не пожелаха да се заемат с ромските набези

Каракачанов: Българските правителства не пожелаха да се заемат с ромските набези

София /КРОСС/ Нито едно българско правителство не пожела да се заеме с проблема с ромските набези, така заместник-председателят на Народното събрание и съпредседател на Патриотичния фронт Красимир Каракачанов коментира пред БНР случващото се в Гърмен.
Това, която се случи в Гърмен можеше да се случи навсякъде, на всяко друго място в България. Проблемът е, че нито едно българско правителство не пожела реално да се заеме с проблема с ромските набези. Този проблем има две измерения. Първо, това е това, че законът трябва да е еднакъв за всички. Когато не спазваш закона в част от населението се създава убеждението, че законът не важи за него. Това създава едно напрежение, което е въпрос на време да избухне под една или друга форма. Това, което беше в Катуница пак беше поради факта, че един такъв барон си позволяваше да прави каквото си иска, включително и да убие човек. Тук случаят е битов, но се стига пак до чувството за справедливост. Трябва ли при всеки един такъв случай да има смъртен случай, за да се задейства държавната машина и този, който не спазва закона с години да бъде санкциониран? Мисля, че не трябва. Трябва законът просто да се спазва. Това е едната страна на въпроса.
Помните, че ПФ подкрепи правителството на Борисов, едно от условията, които поставихме, беше мерки за преодоляване на проблемите с битовата престъпност. Минаха повече от 6 месеца, работната група, която трябваше да се направи така и не е направена. Така че за много от политиците е изгодно този въпрос да се замита. Търпението ни е изчерпано и буквално преди две седмици отново поставихме този въпрос.
Действията трябва да бъдат както административни, така и законови, за да може в края на краищата съвестните български граждани, да видят, е държавата е държава на всички и пази честта, достойнството и имота на хората.
Всеки път, когато ние поставим този въпрос, се появяват разни фактори, които ни обвиняват в нетолерантност, език на омразата и т.н. В този проблем всички трябва да са абсолютно солидарни , а не ей така заради някакво псевдообществено приличие или да не ни се разсърди този и онзи европейски чиновник или този и онзи посланик и политиците, и обществото, и медиите, трябва да бъдат много наясно, че така повече не може да продължава. Да нямаме двойния стандарт.
Вторият въпрос касае интеграцията на това циганско население. Това население не спазва ли закона, конституцията, в който основен закон на България пише, че образованието е безплатно задължително до 16-годишна възраст, интеграцията на това население минава само през образование и труд. По никакъв друг начин няма как да стане. С пари, вадени от бюджета или от евродонори, да се правят някакви листовки, брошурки, рекламни клипчета и да се отбива номерът, интеграцията на това население няма да се случи, Напротив, дезинтеграцията ще се задълбочава.
Красимир Каракачанов обясни и какви мерки против набезите могат да бъдат взети:
При най-големия процент полицаи на глава от населението в сравнение с цяла Европа, полицията не е логично да бъде концентрирана само в големите градове и столицата. Една част от полицията трябва да бъде назначавана - предимно местни хора, в тези общини, в които има проблеми.
Второ, видеонаблюдението, колко пъти ще трябва да го говорим това нещо, видеонаблюдението в онези региони, където има подобни проблеми, за да се види, и то много добре се вижда, кой извършва престъпленията.
Трето, в конкретния случай с Гърмен и на много други места, в тази община има цигани, дошли от различни райони на България, незсконни постройки. Първото нещо, което трябва да се направи е всички тези незаконни постройки, възникнали през последните години, ей така абсолютно безразборно да бъдат премахнати. Лицата, които са дошли та, и са си построили такива жилища, са дошли отнякъде. Вероятно там, откъдето са дошли, са имали своите жилища.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.