• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Дядо Коледа тръгва скоро от Лапландия

Дядо Коледа тръгва скоро от Лапландия

/КРОСС/ Броени часове остават до момента, в който Дядо Коледа ще тръгне със своята шейна от Лапландия, за да разнесе подаръци на децата по света. 

И тази година Дядо Коледа ще потегли от градчето Рованиеми, намиращо се в най-северната финландска област и считано за негов официален дом. 
„Измина още една година и вече е Коледа! Надявам се, че вашата година е била добра!“, каза Дядо Коледа преди да се отправи към Северния полюс, за да напълни шейната си с подаръци от работилницата.

„Хората често ме питат "Кой е най-хубавият подарък?". За мен това е времето - времето, което отделяме едни за други. Времето, което прекарваме със семейството, децата и приятелите си! Така че, моля ви - бъдете заедно и намерете време едни за други! Пожелавам ви една вълшебна Коледа!“, добави в специален поздрав белобрадият старец, който заедно с елените си, ще пропътува около 510 милиона километра на Бъдни вечер, за да успее да остави на време подаръците под елхата, грижливо приготвени от джуджетата.

„Дядо Коледа получава по 32 хиляди писма на ден, които идват от различни краища на света - от деца и от възрастни, които се надяват Коледните им желания да се сбъднат! Най-често писма идват от Полша, Китай и Великобритания, както и от Италия, Финландия и Русия“, сподели един от малките помагачи, отговарящи за Коледната поща на Дядо Коледа, който и тази година, както от 1955-а насам, ще бъде проследен по време на своето околосветско пътешествие от НОРАД -Северноамериканското военновъздушно-космическо командване.

От време на време впрягът може да бъде придружаван и от изтребители - за по-голяма сигурност.
 „Ние успяваме да проследим Дядо Коледа заради червения нос на еленчето Рудолф, който свети толкова ярко, че ние засичаме топлинните сигнали, излъчвани от него. Използваме инфрачервен сензор, сателити и радари, за да определим с абсолютна точност кога и къде е шейната на Дядо Коледа“, каза капитан Кети Спенсър - говорител на НОРАД, на чийто сайт може да бъде проследена в реално време обиколката на Дядо Коледа.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.