• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Самолет се разби край Пловдив, загинаха 18-годишен пилот и инструктура му (обновена)

 Самолет се разби край Пловдив, загинаха 18-годишен пилот и инструктура му (обновена)

/КРОСС/ Двама души загинаха, след като малък частен самолет падна край стадиона на пловдивското село Оризари около 10:20 часа днес.

Самолетът е бил двуместен "Зодиак". На борда са били двама души, като и двамата са загинали. Единият от мъжете е собственикът на самолета 42-годишният Стефан Василски, научи агенция КРОСС от организаторите на състезанието край Оризари.  Той е и дългогодишен авиоинструктор. Човек с много опит в управлението на летателни машини и един от основоположниците на клуба по авиомоделизъм в Пловдив. Другият човек на борда е бил 18-годишният Валентин Аламански, ученик в гимназията в Чирпан, който от 14-годишен се занимава с авиомоделизъм. Засега не е ясно кой от двамата е пилотирал самолета.

Очевидци на катастрофата разказват, че буквално пред очите им самолетът е прелетял ниско над стадиона в Оризари, където се е очаквало да започне състезание с дронове. Стефан Василски е осигурил първата награда за състезанието , при откриването на което се разиграва трагедията. Победителят във въздушната надпревара щял да спечели правото на 15-минутен полет с двуместния моторен самолет на Василски.

Машината се е приближила прекалено ниско до терена. В следващия момент пилотът е пробвал рязко да набере височина. Вероятно от създалото се внезапно голямо съпротивление едното крило буквално се е откъртило и отхвърчало. След това самолетът е набрал известна височина и се е насочил към дигата на близката река, където е паднал.

На снимката/ Стефан Василски - собственик на разбилия се самолет

Всички присъстващи са хукнали на мястото на инцидента, но за съжаление и двамата пилоти са били мъртви. Това разказа пред КРОСС оцевидец на инцидента. В момента мястото е отцепено, а състезанието в Оризари е отменено. Националната следствена служба поема инцидента.

Една от хипотезите е, че самолетът е имал техническа неизправност и това е довело до катастрофата. Второто предположение е, че самолетът е управляван от по-младият пилот, който не е успял да овладее машината. Очевидците на инцидента разказват, че времето е ясно и почти няма вятър.

Самолетът е бил оборудван и с камера, но не се знае дали тя е оцеляла при разбиването на самолета. На мястото се прави оглед на произшествието и започва разследване за причините.
42-годишният Стефан Василски е и собственик на летището в Белозем. Има и транспортен бизнес. Оставя вдовица и две дъщери.

Екипът на Агенция КРОСС изказва съболезнования на близките!

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.