• 24 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Природозащитници: Строежи върху дюните може, хавлии не може!

Природозащитници: Строежи върху дюните може, хавлии не може!

/КРОСС/ Подновената работа върху закона за черноморското крайбрежие, с който се предлагат абсурдни глоби за поставяне на хавлия върху дюна и др., отново предизвика критики от природозащитни организации.

На фона на скандалите, със строежи и разрушени дюни от последния месец, мерките, които предлага Министерството на туризма са несериозни. От всички дюни, 70% са частни. От тях 55% са застроени или предстои да се застроят. Излиза, че е по-лесно да си излееш бетона върху дюните, отколкото да си разпънеш хавлията", каза пред Нова телевизия Радостина Ценова от фондация „Биоразнообразие".

Отрицателно становище по закона са изпратили и от сдружението „Да запазим Корал". Председателят на организацията Атанас Русев коментира пред Радио Бургас, че одобрените промени са еднолично предложение на министър Николина Ангелкова. Хотели върху дюните може, а хавлия и чадър не може, възмущават си и жители на Бургас. По официални данни 4500 дка е общата територия на пясъчните дюни по морето, 3272 дка от тях попадат в частни имоти, каза още Атанас Русев. Проблеми с промените виждат и концесионерите на плажове. „Ще има табели и охрана навсякъде. Има хора обаче, които не се съобразяват с правилата.
Няма как да ги накараме на сила. Нямаме правомощия, за да налагаме санкция. Вероятно ще потърсим съдействие от общината", допълни Илиян Иванов управител на плаж Несебър-Юг.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Борко

Еколозите използват всеки удобен момент за спекулации. Правилата трябва да бъдат спазвани, а всеки нарушител да бъде наказван.

27.02.2019 08:59:19

Росен

Еколозите у нас говорят за това, за което им се плати и без значение какво.

25.02.2019 18:26:39

Иван

Псевдо-зелените рекетьори, които работят срещу България, все са недоволни и намират причина да мрънкат, а да не спазват законите!

25.02.2019 16:49:33

Яна

Тия природозащитници не знаят къде се намират и какво защитават, затова сме и на този хал

25.02.2019 15:29:20

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.