• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Вземете си наградата и вървете по дяволите

Вземете си наградата и вървете по дяволите

/КРОСС/ С черен хумор и груби шеги засипа филмовите звезди и представителите на киноиндустрията водещият на церемонията по раздаването на наградите "Златен глобус" Рики Джървейс. Британският комик беше безпощаден във въвеждащия си монолог, който се превърна и в най-запомнящия се момент на вечерта. Той покри широк спектър от теми и когато приключи с монолога си, беше успял да обиди почти всеки, коментира "Инсайдър". Съвсем очаквано неговото участие се превърна и в най-коментираното в социалните мрежи.

В началото комикът само загатна какво предстои, заявявайки, че за последен път ще е водещ на церемонията. "Кевин Харт беше уволнен от oскарите за някои обидни публикации в "Туитър". Ехо! ", направи сравнение той с комика, който се отказа да бъде водещ на раздаването на наградите "Оскар" заради хомофобски туитове. "Хайде да излезем с гръм, нека се посмеем за ваша сметка. Не забравяйте, че това са просто шеги. Така или иначе всички скоро ще умрем и няма да има продължение. Запомнете това!", продължи той.

Съвсем скоро след това Джървейс започна същинската част от участието си. "Но тази вечер не става въпрос единствено за хората пред камерата. В тази зала присъстват част от най-важните телевизионни и филмови режисьори в света. Хора от всякакъв произход. И всички те имат нещо общо - ужасени са от Ронан Фароу. Той идва за вас!", застрашително каза той, препращайки към журналиста, който постави началото на движението #MeToo.

После Джървейс определи хората от Асоциацията на холивудската чуждестранна преса като "големи расисти" заради недостатъчния според него брой на номинации на "талантливи цветнокожи хора". Той заяви, че са обмисляли да направят рубрика "В памет", за да отбележат починалите през годината актьори и режисьори, но те били предимно бели и идеята отпаднала. "Може би догодина", зарече се той.

Комикът подкрепи изказването на Мартин Скорсезе, че филмите за супергерои не са "истинско кино". "Актьорите, които правят филми в Холивуд, сега се снимат във фантастично-приключенски тъпотии. Носят маски, пелерини и прилепнали костюми. Тяхната работа вече не да играят. А да ходят на фитнес два пъти дневно и да се тъпчат със стероиди. Ще има ли награда за най-голям наркоман?", попита той.

В речта на Джървейс имаше и положителни моменти, като добрата оценка, която той даде на "Ирландецът" на Скорсезе и "Имало едно време... в Холивуд" на Тарантино.

При все това той изтъкна, че и двата филма имат един и същ недостатък - дългото си времетраене. "След един момент ще видим един откъс от "Ирландецът". Той е дълъг 88 минути", пошегува се комикът. Той отбеляза и че "Имало едно време в... Холивуд" е с дължина от 3 часа. "Леонардо ди Каприо присъства на премиерата и до края на филма гаджето му за вечерта беше прекалено старо за него. Дори принц Андрю би казал: "Хайде, Лео, братко. Ти си почти на 50", каза той.

Най-нападателните шеги Джървейс беше оставил за края на речта си. Той обвини филмовите звезди в лицемерие, що се отнася до социалните каузи, зад които те застават. "Твърдите, че сте отворили очите си, но компаниите, за които работите в Китай... "Епъл", "Амазон", "Дисни". Ако "Ислямска държава" разработи стрийминг платформа, на момента ще се обадите на агентите си, нали?", обърна се към присъстващите комикът.

"Затова ако спечелите награда тази вечер, не я употребявайте като платформа за политическа реч. Не сте в правото си да изнасяте лекции на обществото за нищо. Не знаете нищо за реалния свят. Повечето от вас са прекарали в училище по-малко време и от Грета Тунберг. Затова, ако спечелите, елате, вземете малката си награда, благодарете на вашия агент и на вашия Бог и вървете по дяволите. Окей?", завърши комикът.

В "Туитър" голяма популярност придоби реакцията на Том Ханкс на част от монолога на Джървейс.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.