• 23 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8323
  •  GBP / BGN 2.2729
  •  CHF / BGN 2.0113
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Започват проверки за двойните сметки за ток

Започват проверки за двойните сметки за ток

/КРОСС/Проверка на измервателните уреди на трите електроснабдителни дружества заради надути сметки на абонати във Варна, започва правителството. Кабинетът предупреди, че няма да допусне повторение на „сценария" отпреди две години. 

67 000 потребители на ток са получили едновременно две фактури. Това са около 5% от клиентите на дружеството във Варна.
Впоследствие стана ясно, че срокът за плащане на втората фактура, издадена от "Енерго - Про", ще бъде удължен с 15 дни.

Енергийният министър Теменужка Петкова обеща да разследва случая и да не допусне сценарият от преди две години с високи сметки, заради промяна на отчетния период.

Всеки има съмнения, когато получи висока сметка. Въпросът е да се уточни каква е причината за това, коментира пред Нова телевизия Антон Павлов, заместник-министър на енергетиката. Той посочи, че по всеки казус трябва да се извърши проверка. Министерството на енергетиката е разпоредило такива и в трите електроразпределителни дружества. В нея ще се включи и ДКЕВР.

Вторият кабинет на Бойко Борисов много внимава в енергетиката, каза в сутрешния блок на БНТ енергийният министър Теменужка Петкова. Тя посочи, че няма да се допусне повторение на сценария отпреди две години, когато във Варна заради високите цени на тока имаше протести и първото правителство на Борисов подаде оставка. Петкова заяви, че е говорила с ръководителите на ЕРП-то и се надява Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) да извърши проверки. Относно дали ще има повишаване на цените на тока Петкова посочи: Дефицитът в енергетиката е огромен и се стараем да го намалим. Решенията обаче не са лесно.

Във връзка със сметките за електроенергия на гражданите председателят на Комисията по енергетика в Народното събрание Делян Добрев ще даде извънредна пресконференция днес от 14:00 часа в гр. Хасково в офиса на ПП ГЕРБ.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.