• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Ключът за бъдещето на Ердоган държат САЩ, ЕС и Русия

Ключът за бъдещето на Ердоган държат САЩ, ЕС и Русия

/КРОСС/ Ключът за бъдещето на Ердоган като политик държат САЩ, ЕС и Русия. Той изцяло трябва да промени външната си политика, за да може да оцелее като политик. Това заяви в студиото на БТВ „Тази сутрин" бившият зам.-външен министър Милен Керемедчиев, който коментира резултатите от изборите в Истанбул, които отново бяха загубени от Йълдъръм. Той подчерта, че загубата на Истанбул е резултат от направените от Ердоган икономически грешки, които се обръщат в политически. Всички конфронтации с ЕС, САЩ и преди това с Русия показват, че неговите политически грешки минават през икономиката. А Истанбул е финансовото огледало на Турция, който е най-отворен към страните, които Ердоган критикува и се конфронтира. Ердоган би трябвало да осъзнае, че неговото политическо бъдеще минава през икономическа стабилизация. Затова има нужда от много силни разговори на Г-20. Става дума за кюрдския проблем, за напрежението на Кипър, освен това заплахата от санкции от САЩ заради провалената сделка за Ф-35. На Ердоган му трябват огромни ресурси, за да стабилизира Турция, а те стават все по-малко, посочи Керемедчиев.

Първо трябва да направим разграничението, че победилият на изборите за кмет на Истанбул Екрам Имамоглу победи Ердоган, но той не победи режима на Ердоган.

Това каза от своя страна журналистът Мехмед Юмер. Строят, който беше установен миналата година, отново юни месец, а именно президентска република, без министър-председател - правата, конституцията, въобще всичко опира в един човек, този строй Имамоглу не може да го победи. Той се явява един хрисим, системен играч. Той наистина може през 2023 година да стане президент, защото той вече е резервния играч на системата, смята още Мехмед Юмер.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.