• 23 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8323
  •  GBP / BGN 2.2729
  •  CHF / BGN 2.0113
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Таско Ерменков: Правителството на ГЕРБ никога не е полагало грижи за обикновения човек и неговото оцеляване

Таско Ерменков: Правителството на ГЕРБ никога не е полагало грижи за обикновения човек и неговото оцеляване

/КРОСС/ „Правителството на ГЕРБ никога не е проявявало грижи за обикновения човек и неговото оцеляване. Няма как отделните министри да бъдат социално чувствителни в тази компания“. Това каза народният представител от ПГ на „БСП за България“ Таско Ерменков от парламентарната трибуна. Той припомни, че министър Нанков е направил всичко възможно за реализацията на т.нар.

Водни асоциации, довели до драстично и непоносимо, за обикновения човек, увеличение на цените на водата, но забрави за Закон за дейността на ВИК дружествата. „Този закон щеше да гарантира социалния аспект на тази реформа“, каза още Ерменков. Народният представител припомни още, че  преди година народните представители от  БСП са поискали създаването на анкетна комисия по въпросите за магистралите и корупционните обществени поръчки, за да се види- кой носи политическата отговорност в сектора. „Тогава управляващите се скриха, но проблемите се изостриха и доведоха до оставката на ресорния министър“, каза още Ерменков. Той добави, че светът, в който управляващите живеят, няма нищо общо с реалния живот и това се показа от картите на „бъдещите пътища“, които Нанков е показал.

„Ако проблемите се решаваха със шарени карти и сладкодумие, нямаше българският народ да води най-кръвопролитната война в историята си – войната по пътищата“, заяви Ерменков. Той смята, че жестоката истина е разкъсала мита за прекрасните пътища и магистрали и  е показала зловещата реалност – ежедневни жертви и пострадали по пътищата, липсваща маркировка, обрасли пътища. „Новият министър ще продължи същата пагубна политика. Независимо от всички опити да бъде вдъхнат нов живот на правителството, скоро оставката му ще бъде подадена и колкото по-рано  се случи това, толкова повече шансове има родината ни да се възроди от пепелището, в което ГЕРБ я превърна в последните почти 10 години“, категоричен бе Таско Ерменков.

Крум Зарков към Младен Маринов: Каква е оценката ви за действията на полицията при задържането на журналисти в Радомир

„Политическите оценки са ясни, време е обаче за конкретни отговори и ангажименти“. Това каза зам.-председателят на ПГ на "БСП за България" Крум Зарков от парламентарната трибуна.  Той припомни, че преди няколко дни българската и международната преса гръмнаха със заглавия, че журналисти, които извършват разследвания по корупционни схеми, са задържани от полицията. „Коментарите бяха два типа, от една страна- възможно ли е в страна от ЕС да се задържат журналисти и от друга- що за логика е това, гражданин да подаде сигнал за престъпление и да бъде задържан самият той“, каза още Зарков.  Той попита, какъв сигнал даваме, след като гражданите, които подават сигнали, са арестувани. Зарков припомни отговора на  МВР- че всичко се е случило заради „лошо комуникация. „Каква е оценката на Младен Маринов за действията на полицията в Радомир и какво ще направи, за да предотврати подобни „лоши“ комуникации“, попита Крум Зарков.

Георги Свиленски: Корупцията ограбва, а вече и убива

„През януари, ПГ на "БСП за България" внесе вот на недоверие по тема корупция. Тогава управляващите ни обвиниха, че искаме да саботираме Европредседателството и да съборим държавата. Ние заявихме, че корупцията ограбва, а тя вече и убива. Няма как, една насочена да ограбва политика, да не започне да убива. Тази политика взе 17 невинни жертви съвсем наскоро“. Това каза зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Георги Свиленски от парламентарната трибуна.

Той добави, че ГЕРБ, четири години, обещава нов Закон за Движение по пътищата и попита- къде е той и в кое деловодство е внесен. Свиленски заяви, че политиката в сектора на транспорта е изключително проблемна. Той отправи въпрос към кандидата за министър- ще продължи ли Министерство на транспорта да съсипва БДЖ, да намалява разписанията, да не прави ремонти. „Ще продължат  ли влаковете да се палят и хората да няма с какво да пътуват? Ще продължите ли концесията на „Летище София“? Ще стабилизирате ли "Български пощи" или и тях ще концесионирате?“, попита още Свиленски.

Той заяви, че новият министър трябва да даде отговори на тези и много други наболели въпроси. „Оставките са най-лесното нещо, но не мога да приема, че точно тези са морален акт и мъжко поведение“, каза още народният представител. Георги Свиленски е убеден, че политиката на правителството няма да се смени, затова то трябва да си отиде.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

О,МРАЗЕН ТАСКО ЛЪЖИТЕ ВИ СА НАГЛИ

20.09.2018 19:25:23

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.