• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8083
  •  GBP / BGN 2.2804
  •  CHF / BGN 1.9935
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Продават 28 хотела в Банско, най-скъпият за 4.4 милиона евро

Продават 28 хотела в Банско, най-скъпият за 4.4 милиона евро

/КРОСС/ В разгара на зимния туристически сезон собственици на хотели в един от най-известните ни курорти Банско търсят клиенти, за да ги продадат. Справка само в един от сайтовете за продажба на имоти показва 28 оферти "продава".

Сред тях са както семейни малки хотели, така и големи комплекси. Цените също варират. Най-евтиният хотел е 160 000 евро, най-скъпият пък се предлага за 4.4 милиона евро. Средната цена на квадратен метър застроена площ също варира - от 300 до 800 евро.

Повечето от офертите се отнасят до действащи хотели, намиращи се на атрактивни места- в центъра на града и в непосредствена близост до съоръженията на ски пистите. Седем от офертите са за над 1 милион евро, от тях две са за над 4 милиона евро, една е над 2 милиона евро и останалите са между 1.1 и 1.4 милиона евро.

Хотелският комплекс, който се предлага за 4.4 милиона евро е с 5156 м2 разгърната застроена площ. Той е действащ и в него има 58 стаи и апартаменти със 125 легла, ресторант, лоби бар, магазин, фризьорски салон, СПА център със закрит басейн. Цената на квадратен метър излиза около 830 евро.

Прави впечатление, че и двата хотела с цена над 4 милиона евро са обявени за продажба в началото на месец януари 2019 година. От останалите седем най-скъпи хотела, най-стара е офертата от ноември миналата година. Това подсказва за съществуване на проблем в Банско - инвестициите в хотели вероятно не могат да се върнат, както инвеститорите са прогнозирали и затова се търси продажба.

Същото е и мнението на Румен Драганов, от Института за анализи и оценки в туризма, който определи ситуацията с бягството на инвеститори от Банско като "трагедия". Според него, тази зима в Банско се продават 65 хотела.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Поредният балон се пукна!

11.01.2019 14:48:23

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.