• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 4°C

Евродепутатите ще разгледат доклад за борбата с настроенията срещу ромите

 Евродепутатите ще разгледат доклад за борбата с настроенията срещу ромите

/КРОСС/ Утре евродепутатите ще разгледат доклад за борбата с настроенията срещу ромите. Очаква се Европейският парламент да призове държавите от ЕС да предприемат действия за насърчаване на приобщаването на ромите. В текста се осъждат постоянните нарушения на човешките права, на които продължават да бъдат подложени хората от това малцинство.

Отново утре евродепутатите ще обсъдят възможностите за улесняване на изследванията за медицински цели на канабис. Европейският парламент желае да бъдат подпомогнати качествени научни изследвания за изработените от канабис лекарствени средства. Предвижда се да бъде отправен призив Европейската комисия и държавите в ЕС да преодолеят правните пречки пред научните изследвания и да ги финансират. Резолюцията отчита необходимостта Еврокомисията и националните власти в ЕС да правят ясно разграничение между канабиса за медицински цели и другите употреби на растението.

Според Европейския парламент има съществени доказателства, че канабисът и канабиноидите облекчават постоянна болка при възрастни хора, действат успокоително при гадене и повръщане, предизвикани от химиотерапия, и водят до подобрение при мускулни спазми от множествена склероза. Докато Световната здравна организация официално препоръча съставящото канабис съединение канабидиол (CBD) да не бъде възприемано като "контролирано вещество" в международен план, законодателството в държавите от ЕС за използването на канабис за медицински цели се различава значително, отбелязват евродепутатите.

В сряда европарламентът ще се запознае с доклада на евродепутата Андрей Новаков за фондовете на ЕС за сближаване до 2027 г., като се очаква евродепутатите да се противопоставят на предвиденото намаляване на средствата за тази цел. Предлага се средствата за сближаване да бъдат с 14 на сто повече от предложените от Еврокомисията. Настоява се проектите в по-слабо развитите региони да запазят съфинансирането от ЕС до 85 на сто от стойността.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Кой е написал този доклад.

12.02.2019 10:51:34

Анонимен

Вземайте ромите и си ги къткайте.

11.02.2019 12:40:15

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.