• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Фандъкова пътува с тролей, зове софиянци да оставят колите си днес

Фандъкова пътува с тролей, зове софиянци да оставят колите си днес

/КРОСС/ Столичният кмет Йорданка Фандъкова е отишла на работа тази сутрин с тролей. Тя е пътувала по линия 9. Причината кметът да ползва градски транспорт е инициативата на Столичната община за по-чист въздух, съобщава 24 часа.

Всички общински служители днес няма да ползват личните и служебните си автомобили, за да дадат пример. Пред сградата на общината на ул. "Московска" 33 пък паркоместата са преградени с кашпи с цветя, за да не могат да се използват.

В инициативата за по-чист въздух, която се организира съвместно с посолството на Великобритания у нас, се включиха хиляди служители от частния сектор, банки, министерства, институции, районни администрации, над 100 училища и детски градини. Целта е да се насочи внимание към личния принос на всеки за подобряване качеството на въздуха.

"Нито една институция не може да се справи сама с този проблем. Без личното участие на всеки, няма да успеем. Моят призив към всеки, който иска да се включи, е да избере своят начин как да го направи: да остави личния си автомобил за ден, да избере да се придвижва с градския транспорт, пеша, или с екологична алтернатива като електромобил под наем", призова Фандъкова.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

PR как иначе да го наречеш! А утре как ще иде на работа?А чакай утре е събота пък след това неделя следва и до понеделник ще е забравила и пак ще яхне служебната лимузина!

16.11.2018 18:29:22

Анонимен

Ха ти да видиш Данчето на тролея хаха изби рибата .... А дали не може всеки ден да е така.

16.11.2018 15:21:47

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.