• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Прецедент в управлението на София – Фандъкова чу и прие предложенията на опозицията за Борисовата градина

Прецедент в управлението на София – Фандъкова чу и прие предложенията на опозицията за Борисовата градина

/КРОСС/ Само седмица след като съпредседателят на опозиционната „Политическа група 5" в Столичният общински съвет инж. Симеон Славчев поиска от кмета Фандъкова да входира искане имотите - публична общинска собственост в Борисовата градина да се върнат за стопанисване и управление в Столична община, от днес това вече е факт.
„Радвам се, че кметът на София Йорданка Фандъкова чу моя призив и настояване четири важни за Борисовата градина терена да станат публична общинска собственост. Макар и късно, след 12 години управление на ГЕРБ и Фандъкова в София, решението да се възприемат добрите предложения, макар и идващи от опозицията в лицето на „ПГ-5", е правилно и в полза на столичани. Друг е въпроса защо чак сега, след като реагирах остро, се взима това решение, но както се казва в народната поговорка "По-добре късно, от колкото никога" коментира действията на Фандъкова инж. Славчев.
„Жалко е, че това се случва едва в края на мандата, а доста разумни предложения на "ПГ 5" можеха да бъдат приети в полза на София и нейните жители" каза още Славчев като припомни, че именно те, преди повече от две години, внесоха предложение бюджетът на София да се формира, обсъжда и приема по нов начин, който да позволява да могат да се планират в краткосрочен и дългосрочен план решаването на проблеми на столицата от една страна и от друга страна всички 24 района да се развиват равномерно.
„Това предложение на "Политическа група 5" не беше прието, въпреки че кметът Йорданка Фандъкова публично пое ангажимент пред опозицията в СОС и обеща на столичани да възприеме новият начин на определяне на бюджета на Столицата, но за съжаление за пореден път ги излъга и подведе" сподели още Славчев.
Съпредседателят на „Политическа група 5" припомни и внесеното от групата предложение в столичен общински съвет за забрана на движението на каруци в София, защото „освен, че те са предпоставка за пътно-транспортни произшествия и че замърсяват, те и сериозно ощетяват бюджета на столица". Според Славчев по смисъла на закона за управлението на отпадъците изхвърления боклук е общинска собственост, за който столичани плащат през такса смет. „Но освен това той е и ресурс, от който общината на база на политиката си за оползотворяване на твърдите битови отпадъци печели средства като го рециклира или преработва отпадъка" категоричен е общинският съветник.
„Чрез каруците, които де факто крадат от ресурса на столичани като вземат боклука от кофите и го предават в пунктовете за метал, стъкло и пластмаса, Столична община губи около 12 млн. лв. годишно, и вместо тези средства да влизат в бюджета на София и с тях да се правят нови детски градини или улици, те отиват в джобовете на мафията" допълни Славчев.
Той припомни, че и по този въпрос Фандъкова е поела публично ангажимент да забрани движението на каруци в столицата, но това отново не се е случило и столичани са били подведени за пореден път.
Славчев заяви, че подготвя промени в Наредбата за движение на територията на Столична община и в понеделник ще ги внесе за обсъждане и приемане в СОС.
„Призовавам кмета Фандъкова, до края на мандата си, да спази своите ангажименти към опозицията и най-вече към столичани, и да предприеме действия (така като прецедентно направи след призива ни за Борисовата градина) предложенията свързани с бюджета на София да бъдат гласувани и приети. Това освен, че ще донесе още приходи в бюджета и коренно ще промени начина и модела на управление в столицата" заключи Славчев.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.