• 24 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

За Фандъкова и комините

За Фандъкова и комините

/КРОСС/ Похвално е усилието на кмета на София, г-жа Фандъкова, да изчисти въздуха на града с филтри в комините на столичните домакинства (180 на брой). Похвален е и ентусиазмът, с който вчера рекламира своята дейност по медиите, където каза, че мярката с филтрите ще повлияе върху замърсяването в столицата. И ако със същия замах взимаше нужните решения и за останалите проблеми, които водят до ситуацията с мръсния въздух, както се казва, щяхме да живеем в един много по-добър и по-чист град. Но не би.
За огромно съжаление, кметът на столицата отдавна показва своята неувереност, когато става дума за сериозни промени и решения, засягащи бъдещето на града ни. Такава беше ситуацията с ремонта на ул."Граф Игнатиев", където така и не демонстрира управленски умения и не застана на страната на гражданите на София. В резултат, уж ремонтираната улица отново е в окаяно състояние.
Подобна е и ситуацията с мерките за въздуха. Доказано е многократно, че атмосферата на града ни редовно е в пъти по-замърсена от допустимото, и че столицата ни е сред местата с най-мръсен въздух в Европа. И г-жа Фандъкова реагира почти своевременно - запушва 180 комина с филтри и вече очакваме светлото бъдеще, в което смогът в София да изчезне.
Ами градският транспорт, г-жо Фандъкова? Кога ще стане с нула вредни емисии? В коя година и в кой мандат?
А колите на София, които преливат по улици и тротоари и са сред основните замърсители? Какво ще правим с тях? Вашият екип, който следва да планира и предвижда не Ви ли предупреди още преди години, че ситуацията се влошава?
Да не забравяме и за завода за изгаряне на отпадъци, за който уж носите отговорност. Той не само че няма да реши проблемите на столицата, но и ще повиши замърсяването. И за това нямахте воля да потърсите и да чуете мнението на истинските експерти и специалисти. Вместо това се доверихте на политически и бизнес лобита и с лека ръка решихте съдбата на софиянци и децата им, които ще дишат отрови от завода Ви в следващите десетилетия.
Проблемите на София следва да се решават със спешни и сериозни мерки, базирани на мнението на експерти, черпейки опит от други европейски градове. Но това са големи, радикални и отговорни промени, които изискват сила и въображение - качества, които г-жа Фандъкова доказано не притежава. Остава само слаба надежда, че някога някой в управлението на града най-накрая ще се погрижи за въздуха на столицата и нейните жители.

Инж. Симеон Славчев
Председател на ПП МИР

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.