• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Йорданка Фандъкова: 169 снегорина са в готовност в София, 41 в районите извън града

Йорданка Фандъкова: 169 снегорина са в готовност в София, 41 в районите извън града

/КРОСС/ „Оставката на Валери Симеонов е едно очаквано и добро решение, защото ще позволи да се приеме едно ново законодателство за майките на деца с увреждания". Това каза в интервю за предаването „Събуди се" по Нова телевизия столичният кмет Йорданка Фандъкова.

„Вече има и заложени средства в бюджета. Нямаше защо да се бави това решение. Натрупа се напрежение, което засегна всички участващи в процеса", допълни тя. По думите й, Столична община работи в много тясно сътрудничество с организации, подкрепящи хората с увреждания.

„Важно е да се научим да живеем заедно и да се приемаме, да има взаимно уважение към хората, които имат нужда, посочи тя.

Фандъкова коментира готовността на столичния град за предстоящата зима.
„Проверихме, дали почистващите фирми са готови за зимата. 169 са снегорините в готовност в града, 41 в районите извън града. Ако има обилен снеговалеж, ще затваряме временно определени пътни участъци. Санкциите са големи и фирмите го знаят", поясни тя.

Относно качеството на въздуха в София, Йорданка Фандъкова посочи: „Вече има редица мерки за подобряване на качеството на въздуха. Общината ще продължи с модернизацията на градския транспорт.

Проверките вече дават резултат и има наложени глоби. Освен това, имаме приети стандарти за качеството на дървата и въглищата. Продължаваме да работим в тази насока, но резултатите няма да се видят веднага.

55 000 домакинства в София се отопляват на въглища. Готови сме да предложим на хората финансова подкрепа за промяна на начина им на отопление. Чистотата на въздуха изисква инвестиции".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.