• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8083
  •  GBP / BGN 2.2804
  •  CHF / BGN 1.9935
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Турска фирма ли ще вземе Летище София, пита БСП

Турска фирма ли ще вземе Летище София, пита БСП

/КРОСС/ "Днес беше приета скандална поправка в Закона за концесиите. Според нея, концесионният договор няма да е недействителен, ако не отговаря на българското законодателство." Това заяви говорителят на ПГ на "БСП за България" Елена Йончева на пресконференция. Тя обясни, че депутатите са взели решение да отпадне т. 6 на параграф 17 от Закона. "За първи път държавата е напълно уязвима и не може защити своя интерес. Затова питаме: предопределен ли е изборът на концесионер? Защо е необходима поправката, която прави държавата напълно уязвима? Ако е предопределен изборът на концесионер, стоят ли турски интереси зад тази фирма?", попита Йончева. Тя припомни, че концесията беше спряна по време на служебното правителство с мотива, че законът застрашава националната сигурност.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова допълни, че в променения Закон се връзват ръцете на бъдещи управляващи.

"Няколко пъти сме казвали, че ако народът ни се довери да управляваме, ще прекратим тази концесия. За да се вържат ръцете за подобни бъдещи действия, се вкарват промени, които затрудняват този процес. България ще трябва да плаща при едно такова бъдещо действие, дори и виновен по договора да е концесионерът. Изрично се записва, че ще се решава в Арбитражен съд. Залагат се прегради към бъдещо прекратяване на концесията. Това ни навежда на мисълта, че всичко е договорено и че се поема ангажимент към бъдещия концесионер- който и да дойде на власт, няма да може да засегне интересите му", поясни Нинова.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

ЛОШО ЛИ Е ДОБРЕ ЧЕ НЕ Е В РУСКИ ИНТЕРЕС

14.03.2019 22:18:24

периспективата е

Да, нещо против ! ? Ще затворим това летище София и ще пренасочим трафика към новото край Истамбул. НАТО ще го завземе за база за новите ви ф16 да могат американците по лесно да дебаркират. Освен това ще прецакаме и Бургас, а Букрещ ще завземе трафика на Варна. Имаме Туски поток, ще си построим и АЕЦ-а преди вас, а Черно море ще го ползваме за трнировки. Никакви туристи, ако има при нас . При това ваше правителство , толкова. Ако не ви харесва периспективата , изберете си друго, ама сте закъснели.

14.03.2019 15:22:25

хахааааа

как квичи червената свиня

14.03.2019 13:43:36

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.