• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Замръзнала котка оживя след размразяването си

Замръзнала котка оживя след размразяването си

/КРОСС/ Запознайте се с котката Флъфи. Тя има невероятен късмет, след като миналия месец бе намерена погребана в сняг и все пак оживя.

Собствениците на Флъфи откриват котката си на открито, замръзнала и неподвижна извън дома си в Калиспел, Монтана, на 31 януари и веднага я откарват в местната клиника за животни.

Според ветеринарите, телесната температура на Флъфи е спаднала под 32° C. Всъщност тя е била толкова студена, че термометърът не успял да отчете температурата й, разказва IFLScience.

Андреа Дътер (Andrea Dutter), изпълнителен директор на клиниката за животни в Калиспел, разказва пред репортери, че персоналът се е опитвал да повиши телесната температура на Флъфи по различни начини - топла вода, сешоар и топли хавлиени кърпи.„И накрая я поставихме в топла кутия за котки", съобщи Андреа Дътер за The Washington Post. „Това изглежда свърши работа".

Когато ледът най-накрая се разтопява, екипът забелязва признаци на нараняване, които според тях са попречили на Флъфи да се прибере в дома си по време на екстремните студове.

Добрата новина е, че Флъфи след една прекарана нощ във ветеринарната клиника се връща у дома „с останалите си осем живота". Една седмица по-късно и тя е напълно възстановена.Флъфи не е единственото животно измръзнало по време на полярния вихър, който засегна големи части на Северна Америка през миналия месец и доведе до рекордно ниски температури от минус 40 ° C, а големи части от Ниагарския водопад се превърнаха в лед .


Алигаторите, живеещи на територията на Блатистия парк (Swamp Park) в река Шалот, Северна Каролина, САЩ, буквално замръзнаха в леда. Почти цялото им тяло е скрито под леда - над него може да се види само част от муцуната на алигаторите.

Но алигаторите от Swamp Park, както и много други влечуги като игуани и костенурки правят това като адаптация към по-студените условия на променената среда. След това се "размразяват" и продължават да живеят нормален живот.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.