• 16 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8387
  •  GBP / BGN 2.2891
  •  CHF / BGN 2.0138
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 23°C

БСК предлага да се създаде гаранционен осигурителен фонд

БСК предлага да се създаде гаранционен осигурителен фонд

/КРОСС/Българската стопанска камара предлага да бъде създаден гаранционен осигурителен фонд. Работодателската организация приветства по-голямата част от промените на текстовете за втора пенсия, предложени от Министерството на финансите.

Стопанската камара повдига въпроса за създаването на фонд, който да гарантира осигурителните плащания по подобие на Фонда за гарантиране на влоговете в банките. Работодателите настояват промените за втора пенсия да се разгледат в съвета за тристранно сътрудничество.

От Стопанската камара определят като „дискусионно" предложението, според което се намалява индивидуалният коефициент на осигуряваните за времето, в което са се осигурявали в частен пенсионен фонд, а за престоя на партидите им в т. нар. Сребърен фонд коефициент не се намалява. Според работодателите подобен запис дава допълнително предимство на държавния фонд и поставя частните фондове в неравностойно пазарно положение. От БСК приветстват идеята на Министерството на финансите да можем многократно да преместваме партидите си от частен фонд към ДОО и обратно, както и запазването на режима, който действаше до края на миналата година. Според него хората, които тепърва започват трудовия си стаж, се разпределят по служебен път към частен фонд, ако не изберат нищо. В текстовете, действащи от тази година и прокарани от ГЕРБ с подкрепата единствено на ДПС, ако гражданите не направят избор, партидите им остават в НОИ.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.