• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Десетата конкурсна сесия на Националния иновационен фонд събра представителите на бизнеса

Десетата конкурсна сесия на Националния иновационен фонд събра представителите на бизнеса

/КРОСС/ Повече от 100 представители на бизнеса взеха участие в информационна среща в София за Десета конкурсна сесия на Националния иновационен фонд
При засилен интерес от страна на малките и средните предприятия се проведе заключителната среща от информационната кампания във връзка с новите правила на Десета конкурсна сесия на Националния иновационен фонд. Повече от 100 представителите на бизнеса присъстваха на събитието в София, което се организира от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия и се проведе в партньорство с Българската стартъп асоциация и Микрофинансиращата институция „Джобс", група към Българската банка за развитие. Със срещата днес се слага край на информационната кампания, която обиколи общо 10 града - Монтана, Габрово, Велико Търново, Пловдив, Стара Загора, Бургас, Варна, Търговище, Русе и София.
„Направихме корекции в правилата на Десета конкурсна сесия. Надяваме се така работата на бизнеса с НИФ да се улесни", подчерта д-р Бойко Таков, изпълнителен директор на ИАНМСП. Една от промените е отстранените по административна оценка да бъдат своевременно уведомявани, за да могат веднага да търсят правата си. „А не както досега - да бъдат уведомявани с крайното класиране, т.е. без да имат възможност за реакция", допълни д-р Таков.
До момента Националният иновационен фонд е подкрепил иновационни проекти за близо 50 млн. лв. Възможности да се кандидатства има в четири тематични области - информатика и информационни и комуникационни технологии; мехатроника и чисти технологии; индустрия за здравословен живот и биотехнологи; нови технологии в креативните и рекреативните индустрии.
Проектните предложения за Десета конкурсна сесия на Националния иновационен фонд се приемат до 9 август 2019г. Наличният финансов ресурс по нея е 4.5 млн. лв. Те се отпускат като безвъзмездна държавна финансова помощ.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.