• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Папа Франциск се срещна с патриарх Неофит

Папа Франциск се срещна с патриарх Неофит

/КРОСС/ Негово светейшество папа Франциск се срещна в Синодалната палата с българския патриарх Неофит и със Светия синод на Българската православна църква. На входа на Синодалната палата папа Франциск беше посрещнат от Западно и Средноевропейския митрополит Антоний.

След срещата си с патриарх Неофит и със Светия синод на Българската православна църква в Синодалната палата, папа Франциск посети патриаршеската катедрала "Св. Александър Невски", където отправи т.нар. мълчалива молитва пред иконостаса на Светите братя Кирил и Методий.

По пътя от Синодалната палата до патриаршеската катедрала "Св. Александър Невски", а и в самия храм, Светият отец беше придружаван от Западно- и Средноевропейския митрополит Антоний. Заедно с него беше и директорът на Дирекцията по вероизповеданията при Министерския съвет.

Папа Франциск написа и свое пожелание в книгата на патриаршеската катедрала "Св. Александър Невски".

Часове преди неделната молитва "Царице небесна" на площад "Св. Александър Невски" са се събрали множество хора, голяма част от тях с малки знаменца - с българския трибагреник, знамето на Ватикана, с логото на апостолическото пътуване на Светия отец, съдържащо мотото "Мир на Земята". Издигнати са транспаранти, приветстващи папа Франциск, пеят се и религиозни песни. Сред събиращите се на площада са духовници от различни изповедания, католически монаси и монахини. Организацията преминава при строги мерки за сигурност.

На излизане от храма, на площада пред него, папа Франциск разговаря с вярващи, дошли да го видят, а някои от тях си направиха и снимка със Светия отец.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.