• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Ръководството на НЛРС-СЛРБ се срещна с Мария Габриел

Ръководството на НЛРС-СЛРБ се срещна с Мария Габриел

/КРОСС/ Националното ловно-рибарско сдружение "Съюз на ловците и риболовците в България" проведе среща с водача в листата на кандидатите за евродепутати за бъдещия Европейски парламент от партия ГЕРБ Мария Габриел.

Председателят на Националната организация инж. Васил Василев представи най-важните въпроси за ловната общност към Европейските институции, свързани с необходимостта българските ловци и риболовци да спазват, адаптирани в нашето законодателство, европейски регламенти, директиви и споразумения и отправи покана за сътрудничество с ясно изразен ангажимент към кандидата на ГЕРБ - Мария Габриел.

Българският еврокомисар призна, че някои от темите са нови за нея и с внимание изслуша разясненията на инж. Васил Василев.

Мария Габриел ще работи за по-устойчива ОСП

Водачът на листата на кандидатите за евродепутати от ГЕРБ, заяви готовността си и пое ангажимент да работи за изготвяне на по-устойчива Обща селскостопанска политика (ОСП) на ЕС за периода 2020-2027 г., която да гарантира опазването на околната среда, флората и фауната, и в частност на дребния дивеч в земеделските земи. Тя сподели, че е изключително добре запозната с темата и проблемите, които съпътстват сега действащата ОСП на ЕС, и е уверена, че български евродепутати ще участват в Комисията по земеделие на Европейския парламент, за да могат активно да влияят на вземането на решения.

Мария Габриел, която е еврокамисар в ЕК по въпросите на цифровата икономика и общество, заяви, че ще даде своята подкрепа за възстановяване на вътрешната група „Биоразнообразие, Лов и Селски райони" в Европейският парламент през парламентарния мандат 2019-2024 г. В групата участват членове на ЕП от различни политически групи и държави с общ интерес в определени теми, за да обменят гледни точки и да получават информация по въпросите, свързани с биоразнообразието, лова и селските райони. Българският еврокомисар разясни механизма, по който се съставят групите към ЕП и сподели, че лобирането за възстановявянето на „Биоразнообразие, Лов и Селски райони" трябва да започне веднага след евроизборите, тъй като предложенията са много, а броят на групите е ограничен. В заключение, г-жа Габриел отправи препоръка към Националната организация за постоянна и по-активна писмена комуникация с националните и европейските институции, за да могат проблемите на ловната общност да влязат в обсега на внимание на експертите и да бъдат поставени на масата за решаване.

Срещите с кандидатите за евродепутати, инициирани от Националното ловно-рибарско сдружение "Съюз на ловците и риболовците в България", продължават.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

DIDI

БОЖЕ,КАКВИ ХУБАВЦИ,ДА ТИ Е ДРАГО ДА ГИ ОТСТРЕЛЯШ

16.05.2019 08:38:54

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.