• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Емилиян Гебрев: Има планирана операция за физическо и икономическо унищожение

Емилиян Гебрев: Има планирана операция за физическо и икономическо унищожение

/КРОСС/ Има планирана операция за физическо и икономическо унищожение. Това заяви ексклузивно пред bTV оръжейният предприемач Емилиян Гебрев във връзка с опита да бъде отровен и последвалото свързване на случая с този на руският разузнавач Сергей Скрипал.

„Правейки анализ на времето до днес се налага един изключително жесток извод: Всичко това, което се случи тогава, случва днес и ще продължи и утре да се случва, е една добре планирана и последователна атака, война срещу мен за физическо, юридическо и икономическо унищожаване.Този процес стартира от момента, в който в публичното пространство излезе моето желание за придобиване на дружество, което е било в състава на Корпоративна търговска банка - „Дунарит", посочи бизнесменът.
По думите му не е имало преки заплахи срещу него. Гебрев допълни, че не знае как е бил отровен, първата реакция, която е почувствал е сърбеж в очите.

„Срещи съм имал преди това с едни партньори, с които ги познавам от 25 години и ще работя и за в бъдеще в тях, те са ми семейни приятели. Някой, който бута натам нещата, го прави в неправилната посока", каза Гебрев и допълни, че изказванията на прокуратурата, че е отровен чрез рукола или кафе са несериозни.
Аз никога през живота си не съм ял рукола, от 2014 г. до 2017г. аз не съм пил кафе по здравословни причини. Това е несериозно, от тази кафемашина са пили толкова много хора, трябваше всичките да бъдат натръшкани във ВМА и да се били отровени", посочи бизнесменът.

Всички отровени сме били на различни места и по различно време, това заяви във връзка с отравянето на сина му. Той допълни, че това е планирана операция срещу него.

„Цялото това нещо стартира с отравянето, през този период от време се появява една странна за мен фирма и всички неща се въртят около нея. Може би там е цялото разковниче какво, защо и как се е случило. През тези години тя е с изключителен съпорт на различни нива в държавата. Една фирма, която до преди няколко дни не се знаеше на кого е, тя през цялото време се съпортира, въпреки че държавата се тресе по този скандал. Фирмата е казва „Виафот" и там някъде се намира причината за физическото ми отстраняване", коментира Гебрев.
Според него е възможно да е поръчан от въпросната фирма, но трябва следствените органи да изяснят случая.

„В момента, в който бяха подадени всички документи по отношение на придобиване на дружеството се заведоха над 120 дела. Във всяко нещо, което е направено, било то от „Емко" или „Дунарит", то е обжалвано в съда. Кой стои зад фирмата - преди няколко дни излязоха някакви имена, но кой действително стои зад фирмата - не се знае. Това е на местно ниво, местни икономически интереси, преплетени с външни интереси", заяви Гебрев и допълни, че не е свързано само с бизнеса му.
Емилян Гебрев заяви, че е възможно да има употреба на една и съща отрова при него и руският разузнавач Сергей Скрипал. „Тези пътувания на Сергей Федотов не съвпадат само с датата, на която аз съм отровен, ако малко разследващите се занимаят по-обстойно, ще намерят и други обстоятелства, случили се по време на тези посещения", посочи бизнесменът.

Източник БТВ

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Като се съгласи да се правиш на скрипал, дали ще ти оставят дунарит?

24.02.2019 10:48:04

Анонимен

Карикатура.

21.02.2019 20:46:55

смени доктора

ГеРбев , трябва да се лекуваш от .....шизофрения , не от отрови ...........а който ти се ...."връзва" е .....100% от ония .....80% !!!!

21.02.2019 07:31:34

Анонимен

Стане ли нещо от рода на разказаното от ЕГ, на тъпаците отвъд Локвата от раз им лъсва голия _ъз!

20.02.2019 21:26:05

Анонимен

Абе, той забрави как ня#КОЙ се беше прицелил в бизнеса му и правеше всичко възможно да му го отнеме, включително използвайки управляващите за целта! За мен, въпросният ня#КОЙ следва да е основният заподозрян за физическото му отстраняване. А всички тия врели - некипели за някакви руски агенти, са приказчици, нашепвани му в ушенце!!!

20.02.2019 14:47:12

Анонимен

ДС червените "бизнесмени" имат един единствен проблем : Искат ка крадат от Русия, ама да са европейци и да плюят по Русия! Няма как да се случи! Този "бизнесмен" има ясен генезис и е обречен - един пирон не е забил в живота си!!!

19.02.2019 22:54:25

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.