• 18 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8385
  •  GBP / BGN 2.2902
  •  CHF / BGN 2.0178
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Пламен Георгиев за скандала с апартаментите: Ще разровим всичко от игла до конец

Пламен Георгиев за скандала с апартаментите: Ще разровим всичко от игла до конец

/КРОСС/ "Искаме всичко да се разрови от игла до конец, за да няма капка съмнение, че не сме проверили всичко. Успоредно ще проверяваме и за конфликт на интереси". Това заяви председателят на Антикорупционната комисия Пламен Георгиев по повод стартиралата проверка след скандала с апартаментите на управляващите, предаде БГНЕС.

Трима политици вече хвърлиха оставки. Заради покупките на имоти на цени под пазарните от една и съща фирма с постовете си се разделиха министърът на правосъдието Цецка Цачева, заместник-министърът на спорта Ваня Колева и заместник-министъра на енергетиката Красимир Първанов.

„Проверяват се всички случаи. Искаме да разровим тази история докрай, защото очевидно около тази фирма има притеснителни сигнали. Дали те ще се докажат, ще ви кажа, когато приключим", заяви Георгиев. Той подчерта, че в хода на проверката ще бъдат изискани всички документи във връзка с покупко-продажбата на жилища от фирма „Артекс" от 3-4 години назад. Ще се търсят и други лица, които също са купували от тази фирма. Освен това ще бъдат анализирани и законопроектите, за които се твърди, че облагодетелстват фирмата-строител. Срокът, който е даден от прокуратурата е 20-дневен, но председателят на комисията уточни, че заради големия обем информация той може да бъде удължен. Пламен Георгиев обяви още, че след около месец Антикорупционната комисия ще даде и специална пресконференция, на която ще бъдат оповестени първите резултати от проверката.

На въпрос как ще коментира факта, че неговото име също беше замесено в скандала, Георгиев отговори: „Аз съм си купил жилище от частно лице. Няма как частно лице да ми даде преференциални цени. Очевидно атаките започнаха, защото комисията работи. Явно това не е удобно на някой, но тя работи".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Интересно за БСП ЩЕ ИЗЛЕЗЕ ЛИ.

27.03.2019 00:18:59

ТОЙ СИ ТЕ ИЗБРА

......................КОЛКО ТРЯБВА ДА СМЕ НАИВНИ ЗА ДА ТИ ПОВЯРВАМЕ ........?????

26.03.2019 19:56:26

а

защо чакате някой друг да каже баф. Като не проверява имотното положение на властниците какво работи тази комисия.

26.03.2019 16:20:37

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.