• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

Преглед на вестниците

Преглед на вестниците

/КРОСС/"Само ГЕРБ, БСП и ДПС със сигурност печелят евродепутати". Това показва проучване на център "Тренд" по поръчка на "24 часа". За 58% от всички анкетирани ролята на българските евродепутати в Парламента е важна, сочи още изследването.

"СДС удари джакпота" е голямото заглавие на вестник "Стандарт". "Съюзът с ГЕРБ осигури на отломките от славното трибуквие на прехода гарантиран мандат в следващия Европарламент. Нещо, за което всички партии и коалиции без ГЕРБ, БСП и ДПС могат само да мечтаят", пише изданието. "Вече е ясно, че синият знаменосец в Брюксел ще бъде Владимир Кисьов. За един мандат той ще прибере 1 милион и 69 хиляди евро", допълва "Стандарт".

В анализ за "Монитор" проф. Михаил Константинов посочва, че и ГЕРБ, и СДС ще спечелят от явяването си в коалиция на евровота. А в интервю за "Стандарт" Боряна Димитрова от "Алфа рисърч" прогнозира, че предсрочните избори зависят от резултата от евровота. "При победа на ГЕРБ - няма да има, но при загуба са възможни всякакви сценарии", смята социологът.

Вестниците коментират и развитието по скандала с имотната сделка на заместник-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов. "Енергийният щит, на който е щял да разчита Цветанов, купувайки си луксозния апратамент, бе пробит от БСП, водена от Корнелия Нинова, която според премиера Борисов стои зад сигнала срещу имотните сделки, отбелязва "Труд".

"Новодомците в ГЕРБ натъжиха Борисов много", е заглавието на "Сега", който информира, че лидерът на партията свиква оперативното ръководство, за да обсъдят казуса с апартаментите на Цветанов и Цецка Цачева. Опозиционният "Дума" цитира президента Радев, който не вярва, че антикорупционната комисия ще проведе обективно разследване срещу Цветанов и имотните му сделки.

"След 10 години висшисти ще се трудят като шофьори и продавачки", пише на челната си страница "24 часа". Според данни от проучване на пазара на труда в челото на професиите, които ще се търсят най-много през следващите 10 години, остават шофьорите, продавачите, администраторите, майсторите. "Монитор" посочва, че през 2032 г. продавачите ще бъдат четири пъти повече от учителите. Въпреки дигитализацията обаче ръчният труд остава най-ценен, обобщава "24 часа".

"Пролетта ще е топла, но се задава суша", прогнозира за "24 часа" климатологът проф. Георги Рачев. По думите му през лятото температурите ще са с 1 градус по-високи, а през юни и юли валежите ще са с 15-20% повече.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.