• 24 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8323
  •  GBP / BGN 2.2729
  •  CHF / BGN 2.0113
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

ГЕРБ връща преференциалния вот, обеща нова ЦИК

ГЕРБ връща преференциалния вот, обеща нова ЦИК

/КРОСС/ ПП ГЕРБ ще възстанови по подходящия начин т.нар. преференциално гласуване, заяви на пресконференция в централата на ГЕРБ Георги Марков, предаде БГНЕС. „Преференциите остават", заяви Марков в присъствието на председателя на партията и министър-председател Бойко Борисов.

„След 3 месеца предстоят поредните евроизбори - много важни за Европа и за България. Идеята на ГЕРБ е основната тематика в тази предизборна тематика да бъде каква Европа искаме и каква България в нея. Затова не искаме този успех да се подменя с промените в изборното законодателство. ПП ГЕРБ ще възстанови по подходящия начин т.нар. преференциално гласуване, защото сме единствената политическа сила в България, която се вслуша в гласа на 2,5 млн. български избиратели", обясни Георги Марков.

„Ние считаме, че не може да има избори в България по сегашната пропорционална изборна система, която ни обрича на вечни коалиции", каза той и добави, че другите политически групи ги гони страхът, защото при мажоритарни избори ГЕРБ ще има абсолютно мнозинство.

На брифинга в централата на партията от ГЕРБ съобщиха, че ще се открие процедура по избор на нова Централна избирателна комисия. „Ние още не сме преглътнали „Костинброд", каза още Марков и добави, че никъде по света не се провежда машинно гласуване. „Вървим към Европа. Не може да вървим към еврото, а да въвеждаме машинно гласуване, което го няма никъде по Европа", отсече още Марков. От своя страна Бойко Борисов каза, че когато е имал нужда от ДПС винаги е излизал и им благодарял. Когато съм искал официална подкрепа от ДПС съм казвал публично „благодаря", подчерта Борисов.

„Щом искаме да сме управляваща коалиция, тогава всички трябва да идват на работа и няма да се налага да търсим друга подкрепа", каза още Борисов и съобщи, че във вторник е извикал Обединени патриоти на среща.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.