• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Журналист: Победата на Меркел беше фактическа загуба

Журналист: Победата на Меркел беше фактическа загуба

/КРОСС/ "Това беше една победа на Меркел, която фактически е поражение, защото Християндемократите са с най-нисък резултат от 1949 година насам, а социалдемоккратите от Втората световна война. Тези изборни резултати са шамар за утвърдените политически партии в Германия", коментира по БНТ журналистката от Дойчев Веле Маринела Липчева-Вайс.

Тя определи като цинично едно от изказванията на лидерите на Алтернатива за Германия за това, че бежанската криза им е помогнала. Партията влезе в Бундестага като трета политическа сила с 13 процента подкрепа. За първи път от половин век насам крайнодясна формация влиза.

"Партия Алтернатива за Германия съществува от 4,5 години. На предишните избори тя не успя да влезе. Тя тръгне като партия срещу еврото и с течение на времето се превърна в една партия,която обедини страховете на хората срещу глобализацията, както и страховете от бежанците. Той идва до голяма степен от неслучилата се интеграция на чужденците в Германия. Не, че там им гравиращи проблеми. Голяма част от мюсюлманите, които са 3.5%, са доста добре интегрирани.", обясни журналистката.
Тя определи Алтернатива за германия като една доста ксенофобска, антимюсюлманска партия.

"Ислямизмът се опитва да влияе на тези хора. В определени кръгове той има влияние. Грешките от миналото не бива да се повтарят. Това е нещо, което обединява всички утвърдени политически сили", допълни тя.

Маринела Вайс заяви още, че там трябва да се работи много по линия образование и измъкване на тези хора от социалната нищета, защото по думите ѝ, ислямизмът работи и в тази посока.

За възможностите на Меркел за коалиция Липчева заяви, че тя е най-труден вариант между християндемократи, либерали и зелени. Проблемът е, че двете малки партии - Зелените и Либералите, които са център-дясно, имат проблеми с противопоставянето.

Според Липчева крачката на Шулц, е много умел ход, защото по този начин той спасява собствената си партия. "Излизайки в опозицията, социалдемократическата партия, попречи на Алтернатива за Германия, да се превърне в най-силната опозиционна партия." Според Маринела опонента на Меркел - Шулц работи за демокрацията на Германия.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Кой е писал тази статия? В какъв "център-дясно" са Зелените? Те наистина бяха една умерена екологична партия по времето на Йошка Фишер. В момента са крайнолява анархистка партия!

26.09.2017 14:23:26

Анонимен

Брей, страшни са пораженията от този комунизъм, бе!

25.09.2017 23:22:52

Анонимен

ЛИЧЕВА Е МАЛОУМНА КАК НА БЯЛОТО ОЧЕРНЯ А НА ЧЕРНОТО ИЗБЕЛВА.БРЕЙ КАКВО ЛИЦЕМЕРИЕ И НАГЛОСТ.ТО БИВА,БИВА АМА ЧАК ПЪК ТОЛКОВА.

25.09.2017 23:19:58

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.