• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Световната купа по художествена гимнастика пряко по БНТ1 и БНТ HD

Световната купа по художествена гимнастика пряко по БНТ1 и БНТ HD

/КРОСС/ С 15 часа преки предавания БНТ HD ще направи зрителите съпричастни към турнирната надпревара за Световната купа по художествена гимнастика, която започва на 27 май (петък) в „Арена Армеец". Откриването от 17.30 ч., както и финалите в неделя (29 май) от 14 ч., ще бъдат излъчвани пряко по БНТ 1 и БНТ HD.

Общо 14 ансамбъла по художествена гимнастика ще участват в турнира. Несъмнено най-големият интерес е насочен към световните шампионки от 2014 г. - ансамбъла на България. Както е известно „златните" момичета от сегашния състав на отбора, ще приключат успешната си кариера след Олимпийските игри в Рио де Жанейро.

В индивидуалното състезание България е представена от спечелилата олимпийска квота Невяна Владинова и съотборничката й от „Левски" Катрин Тасева.

Участие в турнира са заявили общо 112 състезателки от 30 държави. В състезанието за Световната купа по художествена гимнастика в София ще вземат участие трикратната абсолютна световна шампионка рускинята Яна Кудрявцева, а след колебливо представяне преди седмица в Минск пристига и ансамбълът на Русия - световен шампион за 2015 година.

БНТ е телевизия-домакин на престижното състезание и ще предава за телевизиите на 24 държави. 52 милиона зрители по света се очаква да проследят турнира по художествена гимнастика от София. Прогнозните данни са на шведската фирма Lagardere, която държи телевизионните права на Международната федерация по гимнастика (FIG).

Представянето на най-добрите гимнастички на планетата в преките предавания на БНТ ще коментират, международните съдии Филипа Филипова и Даниела Велчева - помощник треньор на националния ансамбъл.
Световната купа по художествена гимнастика се провежда под патронажа на министъра на младежта и спорта Красен Кралев и е част от кампанията - София Европейска столица на спорта 2018.

Гледайте преките предавания от Световната купа по художествена гимнастика в София от 27 до 29 май по БНТ!

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.