• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Акценти в пресата

Акценти в пресата

/КРОСС/ "Труд" цитира премиера Борисов във водещото си заглавие "Вдигнете заплатите!". Той заяви това на бизнес форум в София. Правителството е отделило 700 милиона лева от бюджета за догодина за повишаване на доходите във всички сфери, каза още министър-председателят. Той добави, че управляващите променят над сто закона, за да изпълнят обещанието си за облекчаване на административната тежест на бизнеса.

Вестник "Сега" също цитира премиера Борисов. "Трябва да създадем усещане на хората за справедливост..."Според премиера, имаме абсурдна социална политика. Българите отиват да работят в Италия и Франция, въпреки че могат да бъдат задържани тук, каза още Борисов.

В интервю за "Труд", популярният икономист, професор доктор Боян Дуранкев, посочва, че хората в България, които изграждат националното богатство, са с минимална заплата 235 евро, докато а германските им колеги апочват с 1 500 евро. Няма индикация различията да се променят в полза на България, допълва професор Дуранкев. Освен това, казва той, най-ниските доходи в Евросъюза се придружават с най-голямо и нарастващо социално неравенство.

Три джипа на стойност по 500 хиляди лева са продадени през почивните дни на автосалона в София, информира "24 часа" на първа страница. На пазара на нови леки коли у нас има ръст от повече от 18 на сто. Страната ни е сред първите три в Европа по този показател.

"24 часа" помества анализ на тема "Кога можем да кажем, че България е успяла?", в който има изредени пет критерия за това. Сред тях са спиране на наблюдението на Брюксел над съдебната ни система, намаляване потока на напускащите страната българи, и по-високи темпове на развитие от Румъния.

Здравната каса планира рекорден ръст в парите за болници и лекарства, съобщава вестник "Сега" на първа страница. Догодина бюджетът на Касата ще се увеличи с почти половин милиард лева, без да се затегне контролът върху харченето му. Най-голям ще е ръстът за болнична помощ.

30-годишният Михаил Главчев, синът на председателя на Народното събрание Димитър Главчев, вече втора година е член на Съвета на директорите на "Земинвест" ЕАД. Това е водещата тема на днешния брой на опозиционния вестник "Дума". Главчев младши е назначен в сто процента държавното дружество докато баща му бил заместник-председател на парламента, е установила журналистическа проверка.

"Телеграф" пише, че глупави наредби в детските ясли и градини тероризират децата. Не дават на малчуганите да ходят до тоалетна, за да не излезе, че блудстват с тах. Дечицата страдат от стрес, запек и проблеми с бъбреците, обобщава разследването на екипа на вестника.

"Монитор" цитира пътната агенция, която декларира готовност за зимата. Три хиляди машини ще ринат сняг по шосетата. От следващата седмица екипи на пътната агенция и на пътната полиция ще проверяват състоянието на техниката.

Според "Монитор", грипът ще удари българите през януари. Епидемиолозите очакват три грипни щама. В момента ни атакуват десетки вируси на настинки, посочва изданието.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.