• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8083
  •  GBP / BGN 2.2804
  •  CHF / BGN 1.9935
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Политолог: Оставката на Главчев е връщане към нормалността в политиката

Политолог: Оставката на Главчев е връщане към нормалността в политиката

/КРОСС/ Като "връщане към нормалността в българската политика" определи оставката на Димитър Главчев политологът Стойчо Стойчев в коментар за БНР.

"Мога да кажа едно - връщане към нормалността в българската политиката. Тази оставка е такъв акт, както и оставката на Антон Тодоров малко по-рано тази година, защото те показват едно ниво на нетърпимост на управленската арогантност и лицемерие. Актът на г-н Главчев беше израз на управленска арогантност, която беше санкционирана в крайна сметка - колективно, заедно с министър-председателят, разбира се. Оправданието, че това е било провокация на БСП, в този случай не е аргумент, защото един мъдър държавник не трябва да се поддава на провокации. В момента, в който се поддаде на провокация, най-разумното нещо е да се оттегли, както г-н Главчев направи, което ще му позволи напълно с достойнство да излезе от ситуацията", коментира Стойчев.

"За никого не е тайна, че оставките в ГЕРБ ги решава премиерът Бойко Борисов, независимо на какво ниво, но тук надделя колективният разум на ГЕРБ. Той е лидер на партията, той носи политическата отговорност за действията на всички нейни членове, независимо в коя власт. Нищо нередно не виждам в това и е нормално премиерът да вземе такова решение. Може би един колективен разум на ГЕРБ надделя в тази ситуация", обясни политологът.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

АКО НЕ СА ПЛАТЕНИТЕ ПОЛИТОЛОЗИ И МЕДИЙНИТЕ ИМ ИЗЯВИ НЯМАШЕ ДА Е ТОЛКОВА СИЛНА БСП.ЧЕП ЗА ЗЕЛЕ НЕ СТАВАТ БЕЗ ТЯХНА ПОМОЩ.

18.11.2017 19:24:43

Анонимен

Ви Ай Ай го снесе друга герберска птица! Тази прати Пекин във Виетнам.

18.11.2017 18:39:26

Новият председател на Народната събрание е индивид, който тълкува римското число VII като Ви Ай Ай.

18.11.2017 10:19:20

Анонимен

Нормалност за крадливите партийци от всички партии (обединявайте се :) но за народа няма нормалност в сегашното управление

17.11.2017 22:25:52

бу (ДАЛА)

$, пардон - "Нормалността" сега се връщат с ЦВ.(ЦВ.) кара(ЯНЧЕВА). Ай, честито! И "Монахът" - да почерпи....

17.11.2017 20:32:07

Анонимен

Отдавна беше за смяна. Но, с това "нормалността" в политиката няма да се върне. Всички управляващи у нас след 1989 се стремят към безконтролна власт. Именно затова се държат така и реагират по такъв недопустим за политици начин.

17.11.2017 18:44:55

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.