• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Австралия, Нова Зеландия и Самоа вече посрещнаха Новата година

Австралия, Нова Зеландия и Самоа вече посрещнаха Новата година

/КРОСС/ Тихоокеанската островна държава Самоа е първата в света, която посрещна новата година, след като преди време промени часовата си зона. Преди това тази страна беше последната, която посрещаше Нова година, припомня БНР. През 2011-а Самоа измести времето напред с 24 часа, изтривайки от своя календар датата 30 декември и премина директно в 31 декември. Любителите на празненства имат невероятния шанс да преживеят две новогодишни празненства: да отбележат първи Новата година в полунощ в Западна Самоа, а на сутринта да се преместят на 164 км, в източната част на островите, които принадлежат на САЩ. И там отново да гръмнат шампанското, като посрещнат 2019-а последни на земното кълбо.

В Оукланд, най-големия град в Нова Зеландия, посрещнаха новата година със заря край прочутата кула Скай Тауър. Хиляди се събраха на пристанището в Сидни, за да наблюдават традиционните фойерверки, с които градът е известен в цял свят. Той обаче беше обхванат от силна буря с проливни валежи и гръмотевици, която отложи шоу програми с фойерверки на някои места.Организаторите на тържеството в Сидни съобщиха, че то ще бъде най-зрелищното досега. Така и се получи: 8,5 тона фойерверки осветиха небето в продължение на 12 минути. Те бяха с 500 кг повече от миналата година. Добавени бяха и нови цветове - лайм и праскова. Зрителите наблюдаваха триизмерни изображения на фойерверки във формата на чадър, цветя, сърца и усмихнати човечета.В Европа повече от 100 000 души са закупили билети за тържествата и фойерверките на брега на Темза в Лондон до Лондонското око. Часовникът Биг Бен ще отброи часовете в полунощ.

Най-голямото новогодишно тържество в Германия е пред Бранденбургската врата.

В Ню Йорк се очакват 2 милиона души за посрещането на новата 2019 година.

В Париж "жълтите жилетки" призовават към нови демонстрации на Шанз Елизе, където е планирано светлинно и звуково шоу. Тази вечер във френската столица ще бъдат разположени близо 12 000 полицаи, съобщиха местните власти. Освен полицаите на разположение ще бъдат още 6000 души, сред които пожарникари и служители на спешната медицинска помощ.

Повече от 147 000 души са разположени по цялата страна, посочи френското вътрешно министерство.

Новогодишното послание на руския президент Владимир Путин ще бъде предавано за първи път и в московското метро. То ще бъде излъчено на почти 9000 екрана в близо 2000 мотриси.

В босненския град Баня Лука обаче новогодишните празненства бяха отменени от съображения за сигурност след протести заради смъртта на студент, които прераснаха в по-широко недоволство от корупцията по високите етажи на властта и несигурните икономически перспективи на Босна и Херцеговина. Демонстрантите настояваха за оставката на вътрешния министър Драган Лукач. Те обвиняват него и служители на полицията, че потулват истината за смъртта на младежа.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.