• 24 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Държавата помага с по 250 лева на 43 800 първокласници

Държавата помага с по 250 лева на 43 800 първокласници

/КРОСС/ Правителството прие две постановления в социалната сфера, съобщи министърът на труда и социалната политика Бисер Петков.

Едното от тях е за определяне на размера на еднократната помощ на ученици, записани в първи клас на държавно или общинско училище, за покриване на част от разходите в началото на учебната 2019/2020 г. Еднократната помощ за следващата учебна година е в размер 250 лева, колко беше и миналата година. По разчети на ведомството еднократна помощ за ученици, записани в първи клас, се очаква да получат 43 800 деца, за което ще са нужни около 11 млн. лева, които са предвидени в бюджета на Министерството на труда и социалната политика за тази година.

С другото постановление се одобряват допълнителни разходи по бюджета на ведомството за тази година в размер на 125,373 млн. лева. Парите ще са за сметка на намаления трансфер от Централния бюджет за Бюджета на ДОО и ще се използва за изплащане на месечната финансова подкрепа по Закона за хората с увреждания. Министърът напомни, че с този закон бе определен нов, по-висок размер на месечната финансова подкрепа, в която се интегрират и социалните инвалидни пенсии в непълен размер, които се изплащаха до края на 2018 г. от НОИ. Доколкото средствата за тяхното изплащане са предвидени в Закона за бюджета на ДОО за тази година, с това постановление се изпълнява преходна разпоредба от Закона за хората с увреждания и тези близо 125 млн. лева се пренасочват към бюджета на социалното министерство, отбеляза министърът.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

помнещ

...по-подходящо е заглавието - Държавата хакна с по 250лв. родителите на 43800 първокласници...

17.07.2019 22:08:12

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.