• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 6°C

Продажбите на LADA в чужбина отчитат рязко увеличение

Продажбите на LADA в чужбина отчитат рязко увеличение

/КРОСС/ За първите девет месеца от тази година компанията "АвтоВАЗ" е продала в чужбина 27 000 398 превозни средства и монтажни системи, което е с 65% повече в сравнение със същия период на миналата година. Това сочи прессъобщение на най-големия производител на автомобили в Русия, съобщава bg.rbth.com.

През юни са продадени 3508 коли, което е увеличение с 34% спрямо миналата година.

Най-популярните модели са LADA 4x4 и LADA Vesta, които представляват 30% от общия износ на компанията. За периода "АвтоВАЗ" е започнала продажби на автомобили в две нови страни и е отворила девет търговски центъра. В момента автомобили LADA могат да бъдат закупени в Тунис и дори в два града в Чили, Сантяго и Пунта Аренас. До края на тази година се предвижда да бъдат открити 35 дилърски центъра в 11 държави по света, твърдят руските медии.

В Беларус LADA заема второ място по продажби за първите девет месеца на тази година. В Минск, Гомел, Могильов, Пинск, Витебск и Гродно са отворени модерни дилърски центрове.

Руската компания е възвърнала и водещата си позиция в продажбите на автомобили в Казахстан с пазарен дял от 22,9, което е с 5,2% повече от миналата година.

В Русия за периода от януари до юли тази година най-продаваната кола е LADA Vesta, следвана от LADA Granta и LADA Largus.

През юни LADA Vesta записа рекордни продажби в родината си от 9843 автомобила, с 49 на сто повече от миналата година. Така Kia Rio бе свалена от трона, въпреки че това начинание бе на пръв поглед невъзможно.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.