• 23 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8396
  •  GBP / BGN 2.2656
  •  CHF / BGN 2.0178
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Проф. д-р Генчо Начев: Здравна реформа не може да има в година на избори

Проф. д-р Генчо Начев: Здравна реформа не може да има в година на избори

/КРОСС/ Аз продължавам да мисля така, че реформа не може да има в година, в която има избори, но може да се подготви реформа в тази година и както виждаме, точно това се прави в момента, каза в студиото на "Сутрешен блок" проф. д-р Генчо Начев, изп. директор на УМБАЛ "Св. Екатерина".

Вече е крайно време, изтървали сме всякакви срокове и след като цялото общество е недоволно, включително и съсловието лекарското, значи трябва да се намери изход.

По думите на проф. Начев - Касата обича да плаща и плаща за неща, за които не трябва да плаща и това е основният проблем и това хората са разбрали, затова парите в Касата не стигат.

В тези 6 месеца до Нова година ще се извърши реално остойностяване на медицинските услуги. Умишлено подчертавам това, това се заявява от Министерството на здравеопазването, че ще се извърши реално остойностяване на медицинските услуги и тогава вече като обективни данни ще се знае тези 8%, които се събират от здравноосигурените лица, какъв пакет могат да покрият и тогава в процеса на преговори с лекарския съюз трябва да се изчисти този пакет, така че извън него да не останат заболявания и състояния, които застрашават живота на болния, коментира още проф. Начев.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Иван Андреев

Господин професоре, хората имат здравни проблеми независимо от политическата ситуация и Вие това много добре го знаете. За да сте против действия в този момент, значи очаквате, че решенията ще бъдат против Вашият личен интерес.

10.07.2019 17:27:32

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.