• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Преглед на печата

Преглед на печата

/КРОСС/"Рискът от бедност у нас намлял с 6 на сто", информира вестник "Труд". Според анализ на Института за пазарна икономика рискът от бедност и социално изключване намалява, въпреки че Евростат ни обяви за най-рисковата страна в ЕС. Според анализа тенденциите са по-скоро положителни, но се очаква нарастващо подоходно неравенство. В периода между 2008-а и 2017 година този риск намалява от 44,8% на 38,9 на сто, като най-високата стойност е регистрирана през 2010 година - близо 50%. Най-застрашени от бедност и социално изключване са многодетните домакинства, уточнява "Труд".

"За година всеки трети българин е лежал в болница", пише вестник "Дума".

През миналата година са хоспитализирани над 2 милиона и 300 хиляди души, което е с 241 хиляди повече от 2016 г. Или всеки трети българин е постъпвал в болница за лечение. В предходната година хоспитализациите бяха намалели с близо 214 хил. Тогава действаха лимитите, пръстовият отпечатък и други рестрикции, въведени от здравния министър Петър Москов, посочва "Дума".

Изданието изчислява, че по 1673 операции дневно са извършвани у нас.

"Преките чужди инвестиции у нас се свиха трикратно за година", съобщава вестник "Сега". Намалението е отчетено за първите 8 месеца на годината в сравнение със същия период на предишната, показват предварителните данни на БНБ, оповестени в края на миналата седмица.  Общият размер е около 230 млн. евро или с над 71% под нивото до края на август 2017 година, когато са били 812 млн. евро. Спадът е с 581 млн. евро, пресмята "Сега".

"И кметовете в общата система с имотите, за да не се крият данъци", пише  "24 часа". Имотите на всеки българин в цялата страна са вкарани в обща система към финансовото министерство. Достъп до нея вече имат и общините. Така всяко кметство може да провери кой собственик обявява повече от едно жилище за основно, за да ползва неправомерно данъчната отстъпка от 50% за него. Това е съобщила в интервю за “24 часа” председателят на бюджетната комисия в парламента Менда Стоянова. Промени в закона за местните данъци и такси, които вече са приети от парламента на първо четене, предвиждат който е обявил повече от едно жилище за основно, да си плати пълния размер на данъка заедно с лихвите, пояснява всекидневникът.

"Автомобилен гигант идва във Враца". Това е съобщил в интервю за вестник "Стандарт" зам.-министърът на икономиката Лъчезар Борисов. Очакванията са компанията да инвестира 22 млн. лева и да открие над 300 работни места във Враца. Това е поредното признание за автомобилната индустрия у нас, която вече включва 170 компании с 50 хил. работници", посочва зам.-министърът.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.