• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

140 години от създаването на българските Военноморски сили

140 години от създаването на българските Военноморски сили

/КРОСС/ Нови бойни кораби за флота. Това обеща военният министър Красимир Каракачанов. В неделя във Варна военноморските ни сили честваха 140 години от създаването си. Туристите и хората в града бяха свидетели на демонстрация на военните ни моряци.Празникът започна рано сутринта с вдигането на знамената на Морската гара. Тогава бяха връчени и дипломите на курсантите от „Випуск 2019" на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров". По време на събитието Каракачанов говори по две важни теми - новите фрегати и доставката на нови патрулни кораби.

„Ако всичко върви нормално до края на годината трябва да имаме сключен договор с една от фирмите, които са участвали в конкурса. Проектът за бронираната машина може да бъде реализиран през март или април", заяви министърът на отбраната.По повод празника на българския военноморски флот Националният исторически музей кани на изложба за славното начало.

„НИМ се включва в честванията на 140-те години с изложба. Подредили сме експонати, които се показват много рядко и всеки, който дойде ще има шанса да ги види. Показваме по един образец на хладно и огнестрелно оръжие, използвани от нашите морски офицери през първата половина на 20 век", каза в ефира на „Събуди се" Христо Христов от НИМ.

Уникатите в музея са събирани дълги години. Хората ще имат удоволствието да разгледат и военноморската униформа и пелерината на Цар Борис III. Те са дарение за музея от неговата дъщеря Княгиня Мария Луиза.

снимка: Live.varna.bg

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.