• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Google: Служителите са сърцето на всеки успешен бизнес

Google: Служителите са сърцето на всеки успешен бизнес

/КРОСС/ Интернет гигантът Google е лидер в класацията на най-желаните работни места в света. Освен високите доходи на служителите, една от причините да бъде най-добър работодател е политиката на Google по отношение на персонала. Значителна част от приходите на компанията отиват в създаването на комфортни условия на труд.
Основният офис на компанията е базиран в Маунтин Вю (Mountain View), Калифорния, САЩ. Google разполага с хиляди сървъри по света, които ежедневно обработват милиони заявки за търсене, както и потребителски данни.
Компанията непрекъснато се разраства чрез разработване на нови продукти, придобивания и партньорства с други компании. Интернет гигантът има постоянно наети около 50 000 служители, за които се грижи денонощно.
Работните места в Google са едни от най-търсените в технологичната индустрия. Служителите на Google остават щастливи и здрави във всички аспекти на живота си. Google осигурява редица удобства за своите работници, давайки им достъп до безплатни коли под наем, безплатен фитнес, а в някои офиси се предлагат и грижи за децата им.
Служителите на Google всеки ден имат осигурена безплатна закуска, обяд, вечеря, кафе и напитки. Компанията има и устойчива политика за насърчаване на работниците към по-здравословно хранене и намаляване на отпадъците. За целта Google въведе специализирани терминали за проследяване на отпадъците от храни.
В някои кампуси, като Mountain View campus, служителите имат осигурено безплатно пътуване до работа и не им се налага да използват обществения транспорт в Сан Франциско. Те могат да водят дори домашните си любимци на работа.
Компанията дава бонуси на майки, малко след като бебето се роди, за да им помогне с разходите за новороденото им дете. В случай на смърт на служител, роднините му получават половината от заплатата му през следващите 10 години. Също така всеки петък работещите в Google могат да се отпуснат, наслаждавайки се на безплатна бира и вино.
И това не е всичко. Основен фокус в политката на компанията е образованието.
„Когато мислите как да стимулирате служителите си, първото нещо, което ми идва наум, е обучение. Google фокусира ресурсите и времето си, предлагайки 10 000 безплатни курсове за кодиране на приложения, за обучение не само на собствените си служители, но и на други фирми, които имат възможност да станат експерти в програмирането на изкуствен интелект. Всичко това ще помогне да се овладее нарастващата нужда от хора, които могат да пишат софтуер, който ще завладее компаниите", разказва Сундар Пичай, главен изпълнителен директор на Google.
Google осигурява най-добрите условия за работа в света - от предоставяне на удобни места за кратка дрямка, до това служителите да отделят 20% от работното си време за странични проекти. Проучванията на компанията са ключови в стратегията й за управление на хората.
Всички решения идват след допитвания и задълбочен анализ на нуждите и желанията на служителите. Заради прекрасното си отношение към работниците, Google, която тази есен стана на 20 г., години наред е работодател №1 в света.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.