• 17 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8387
  •  GBP / BGN 2.2891
  •  CHF / BGN 2.0138
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

Мая Манолова: Подкрепям гражданското право на протест

Мая Манолова: Подкрепям гражданското право на протест

/КРОСС/ Подкрепям гражданското право на протест, заяви в предаването „Преди всички“ омбудсманът Мая Манолова. Поскъпването на живота е факт, каза тя и добави, че освен за цените на горивата, хората са недоволни от ред други неща:

„Хората протестират срещу това, от което ги боли. Това е тяхно изконно право. Аз съм в подкрепа на техните граждански каузи. Основният проблем е защо при положение, че имаме ниски налози, ниски производствени разходи, работна заплата, нескъп ток на фона на европейските цени, защо при тази ситуация в България нямаме постоянно най-ниски цени на горивата. По отношение на бензина - има повече от 20 страни с по-евтин бензин, като махнем ДДС и акциз. При дизела – също има десетина страни, в които е по-евтин. Възникват въпроси, свързани с наличието и липсата на свободен конкурентен пазар. Това е на което трябва да отговори държавата – има ли свободен конкурентен пазар, има ли свободна конкурентна среда, законодателството стимулира ли или ограничава конкуренцията и съответно какви промени трябва да бъдат направени“.

Днес Манолова е домакин на среща на балканските омбудсмани. Защитата на гражданските права е основна тема на форума.

„Вчера посрещнах колегите от 12 балкански държави на фона на пика на протестите. Разказах им за социалното недоволство, социалното бреме, за липсата на поносимост в резултат на повишението на цените на горивата, на данъци, на „Гражданска отговорност“. Ситуацията е много сходна. Проблемите са ни общи. Тази първа по рода си среща на балканските омбудсмани има важно значение и много сериозни перспективи. Моето намерение е да предложа на колегите създаването на балканска мрежа на омбудсманите, през която ние да реализираме нашето сътрудничество“, каза Мая Манолова.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

ЛУКОЙЛ СЕ НАРИЧА ПРИЧИНАТА АМА ТИ НЕ СТИСКА ДА ГИ ИЗРЕЧЕШ

19.11.2018 19:50:45

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.